Hus

Bolig med solgule strejf

af Ingrid Corbett og Pia Olsen / Foto: Warren Heath 19.03.2015
At indrette med stærke signalfarver kræver mod og begrænsninger. Camilla Bernal, der elsker solgul, har modet og ved, hvordan hun skal begrænse sig. Her får du hendes farverige indretningstips!

Camilla Bernal bliver helt blød i knæene, hver gang hun ser farver. Lige nu har hun et mega crush på farven solgul. Det har smittet af på hendes indretning af den 380 kvadratmeter store villa i Hout Bay i Sydafrika, hvor hun bor sammen med sin mand Gonzalo og deres to børn. Overalt, hvor vi end kigger, bliver vi mødt af solgule hilsner i form af puder, små figurer, kunstværker, sideborde og krukker.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Boheme-bolig i Berlin

– Jeg elsker farven gul. Den giver mig et friskt farvepust i mit hjem, og derudover bringer farven også en ekstra portion solskin og glæde med sig. Mine venner har også opdaget min forelskelse i alt det gule, og de forærer mig ofte gule ting, når de falder over noget fint, siger Camilla Bernal.

Inspiration: Indretningstips: Indret med blåt

Sådan bruger du stærke farver i dit hjem

  • Hvis du gerne vil indrette med en stærk farve på væggene, er det en god idé at male farven på en enkelt eller to vægge. Alternativt kan du male et eller flere felter på væggene.
  • Ønsker du at fremhæve en stærk farve, så undgå at hænge for mange ting op på den malede flade. Du kan også vælge et billede med komplementærfarven i sig. Det er de farver, der ligger overfor hinanden I en farvecirkel. Komplementærfarven til gul er fx lilla, så her kan du fremhæve den gule væg med lilla eller blå farver.
  • Sørg for, at møbler og tilbehør i hjemmet passer for at undgå et visuelt rodet rum. Kig på komplementærfarven til vægfarven. Et alternativ er basisfarver: hold rummet i grå neutrale farver, og tilsæt gule møbler og accessories.
  • Ved at bruge flere farver giver du rummet form og liv. Brug dog max en palet af 3-4 farver, så du ikke får alt for meget uro i din indretning.
  • Gul er en dejlig frisk farve, som er med til at lukke sol og lys ind i rummet. Den tilfører rummet en positiv stemning og er derfor fantastisk til de skandinaviske hjem i de mørke vintermåneder.
  • Stærke farver er flotte i et hjem, men de skal bruges med omhu. Hvis du bruger en stærk farve på for mange flader, kan den få rummet til at virke meget overvældende, og hvis det er en stue, som man gerne vil bruge til afslapning, så fungerer det ikke. Men en enkelt eller to vægge kan man sagtens kaste sig ud i.

FÅ INSPIRERENDE BOLIGER LEVERET DIREKTE TIL DØREN MED MAD & BOLIG!

Se resten af Camilla Bernals glade bolig i galleriet nedenfor: