Sommerhus

Boliggalleri: Arkitekttegnet sommerhus i Juelsminde

af Stylesystemet / Foto: Ditte Capion 29.10.2019
Familien Norlyk har indrettet et moderne og minimalistisk sommerhus i Juelsminde, hvor inde og ude smelter sammen året rundt.

Allerede ved indkørslen til det moderne, minimalistiske sommerhus ved Juelsminde kan familien både se havet og den barske natur omkring.

– Vi købte grunden for år tilbage og vidste med det samme, at vi ville inkorporere det kuperede terræn og den vilde natur i husets placering og arkitektur. Der måtte gerne være en afslappet atmosfære med mos på taget og vilde græsstrå, men samtidig vidste vi, at huset skulle have et lidt stringent udtryk, fortæller Gitte Norlyk om det nybygggede sommerhus på en 500 m² grund ved Juelsminde med privat strand.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De første par år levede hun og familien med det gamle hus, som allerede stod på grunden, så de bedre kunne fornemme stemningen, havet og naturen omkring.

Senere kontaktede de en arkitekt, som de i samarbejde udformede sommerhuset med.

Naturen som omdrejningspunkt

– Vi vidste, at naturen skulle kunne opleves fra alle rum, og at vi ville skabe harmoni mellem inde og ude og bruge naturmaterialer, siger Gitte Norlyk.

Hun valgte at holde indretningen i få materialer og havde på forhånd lavet en tegning over hvert rum og en liste med ting, de skulle indeholde fra både dyre og billigere mærker.

Ligesom med udsigten er naturen også tænkt ind indendørs. Køkkenet er i røget eg, og mange af nipstingene er lavet i træ og natursten.

SE OGSÅ: Gammelt kollektiv forvandlet til familiebolig.

Boliggalleri: Arkitekttegnet sommerhus i Juelsminde

Her bor: Gitte Norlyk, personlig stylist, sammen med sin mand og tre børn.
Bolig: Arkitekttegnet sommerhus fra 2016 på 128 m² plus anneks på 20 m² beliggende på stor naturgrund i Juelsminde.
Stil: Rustik hotelstil med fokus på naturmaterialer og mørke farver.

Sommerhuset ved Juelsminde har privat strand og badebro, der bliver brugt hele året.

Skal havemøblerne være af træ og stå ude året rundt, er det vigtigt at vælge kernetræ, hvis de skal holde mod råd og svamp – også selvom de er teak. Havemøblerne og puderne er fra Ikea, kurven er fra Tine K Home, og tæpper og skind er fra Atelier du Noir.

Matte materialer som f.eks. keramik og bruneret messing passer godt til det dunkle udtryk og gør det mere eksklusivt. Det snedkerlavede køkken er fra Trend Snedkeri. Lamper og messinggreb er fra Rue Verte og barstolene er fra Mater.

Gå all in på tone i tone-looket ved også at holde alt nips i de samme nuancer. Er tingene af forskellige materialer, er der stadig variation i stylingen. Træfadet og de brune skåle er fra Muubs, æggebægrene er fra Royal Copenhagen, og keramikflasken er fundet hos Lertøj.

Du kan sagtens blande dyre og billigere ting, så længe de er holdt i samme stil og udtryk. Sofaerne er fra Ikea, og konsolbord, krukke, lampe og velourstol er fundet hos Rue Verte. Den store, sorte træstub og barbordet er fra Atelier du Noir.

De mørke farver er utraditionelle i danske sommerhuse, men det tilføjer en afslappet atmosfære om efteråret og vinteren, hvor huset også bliver brugt. Sofabordet, træfadet, puderne og hørgardinerne er fra Rue Verte, mens sofaerne er fra Ikea. Standerlampen er fra Atelier du Noir.

Håndvask og fliser i portugisiske natursten fra serien Castilla er fundet hos Haubjerg Madsen. Armaturerne er fra Vola, og kurven er fra Muubs.

Ligesom i resten af sommerhuset er de stramme linjer og arkitektoniske idealer brudt af udvalgte nipsting, der sætter stilen og tilfører varme. De sorte kroge er fra Normann Copenhagen, lysestagen i glas er fra Design by Us, og sæben er fra Aesop.

Hotelstemning og rustikke elementer går igen i indretningen af sommerhuset og også i soveveærelset. Sengetæpper, hvidt sengetøj og masser af puder er med til at give det første, mens sten, hør og råt metal tilføjer det sidste.

Det blå sengetæppe, sengebordene og puderne er fra Rue Verte, og sengetøjet er fra Ellos Home. Lampen er fra Restart Milano. Den grå farve på endevæggen er fra Nordsjö med koden G0.05.55.

Mere inspiration?

Vil du se flere inspirerende hjem? Så kom med indenfor i Jakob og Molles funkishjem i Gentofte.