Boligindretning fabrik
Lejlighed

Boliggalleri: Cool newyorkerloft i København

tekst og foto: Jens Barslund 31.05.2016
Mette Hedelund og Lars Feilberg har brugt to år på at totalrenovere en gammel kiksefabrik på Christianshavn, der tidligere fremstillede de legendariske Mariekiks. Lejlighedens to meget store rum var lidt af en udfordring, men er nu fyldt med smarte kreative indretningsløsninger.
Der er ikke en krumme at se, selv om vi befinder os på en nedlagt kiksefabrik. Alting er fuldstændig renoveret og istandsat. Ikke mindst øverst på 5. sal hvor fabrikken havde indrettet frokoststue og omklædningsrum til de ansatte. Nu er det ægteparret Mette Hegelund og Lars Feilberg, der regerer på etagen. – Vi købte lejligheden for to år siden, og dengang var den meget ramponeret, især gulvene var hårdt medtaget, så det var noget af det første, vi fik lavet. I dag er gulvene erstattet med eksklusive plankegulve. Vægge og lofter var bestemt heller ikke noget at råbe hurra for, så de er blevet rettet op og malet flere gange, fortæller Lars Feilberg. De faldt oprindelig for lejlighedens to gigantiske rum, der var forbundet af en lang gang med et skråloft så lavt, at man kun lige akkurat kan stå oprejst. – Vi vidste, at det ville blive en udfordring at indrette. Det er det stadig, men vi bliver konstant inspireret til nye måder at få de store rum i spil på, siger Mette Hegelund. Se de nyeste boliggallerier her!

Det svære køkken

– Køkkenet var nok det område, som voldte os størst problemer, fordi vi gerne ville udnytte de eksisterende installationer, men samtidig ville have noget, der så lidt anderledes ud. Jeg googlede "køkkenindretning" og fandt forskellige løsninger, som godt kunne bruges. Krydret med mine egne idéer blev det til det fritsvævende bord mellem de to eksisterende stolper, fortæller hun og fortsætter: adv in body

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Kogetopbordet, som vi selv har designet og fået lavet af en god tømrerven, skiller naturligt køkkenet fra stuen i det meget store rum, men virker samtidig superlet og elegant, fortæller Mette Hegelund, der som regel får indretningsidéerne.

Smittende kreativitet

Hun fandt fx på at bygge den lave rumdeler af kvadratiske bogreoler. De er skruet sammen og monteret parvis på nogle kraftige industrihjul, så de nemt kan skilles og køres væk, når der skal dækkes op til mange gæster. Idéen med den er, at pladen, som ligger løst oven på den lange rumdeler, kan bruges som spisebord sammen med nogle bordbukke. På den måde kan de nemt dække op til 20 spisende gæster. Begge arbejder i det kreative miljø, og det smitter meget naturligt af på hjemmefronten. Rundt om i lejligheden kan man finde sjove påfund, som for eksempel den skulptur de har lavet i deres soveværelse, hvor en lille gul ælling står som stivnet under en stor nedhængt granitsten. – Spillet mellem kontrasterne er vigtige. For det giver øjet noget at lege med, siger parret, der har forvandlet den kiksede fabrik til et cool newyorkerloft i nordisk stil. Få Mad & Bolig leveret direkte til døren! Klik her og læs mere!

Kom med ind i boligen her ...