Gård i Skåne
Hus

Boliggalleri: Det simple liv i Skåne

Foto, styling og tekst: Iben & Niels Ahlberg 6.08.2018
Henriette og Peter Simonsson skiftede storbyen ud med det skånske landskab, da de fandt en nedslidt gård. Parret valgte at restaurere den råt, så de gamle rammer blev gjort moderne med et strømlinet køkken, betongulve og vægge med fliser.
Egentlig var Henriette og Peter Simonsson på jagt efter et hus i den stockholmske skærgård. De ville gerne skifte livet i storbyen ud med åbent landskab, vand og høj himmel. De fandt da også et sted, der var tæt på perfekt, men da det lå på en ø, var det for risikabelt i forhold til at arbejde på fastlandet. I stedet vendte parret blikket sydpå og endte med at kigge sig om i det sydlige Skåne, omgivet af åbne marker og kun et par minutter fra Østersøen for enden af markvejen. – Valget var nemt, da det tidligere landsted kom til salg, fortæller Peter Simonsson, der oprindeligt er fra Malmø og havde gode minder fra landsbyen, som gården ligger i nærheden af. Forskellige lufthavne inden for overkommelig rækkevidde sikrer, at parret kan aftale morgenmøder i Stockholm og resten af verden og alligevel nå hjem igen i løbet af eftermiddagen. Henriette og Peter Simonsson begyndte med at sætte hovedhuset fra begyndelsen af 1900-tallet i stand, mens de stadig boede i Stockholm. Da finanskrisen ramte i 2008, besluttede parret at lægge livet om, indarbejde nye vaner og åbne eget tøjmærke − og med dét kom også behovet for mere plads. SE OGSÅ: Alle vores smukke boliggallerier her!

ØNSKE OM ENKELHED

Stalden og laden var faldefærdige, men parret drømte om at skabe omgivelser, der kunne inspirere det og afspejle dets ønsker til livet om enkelhed, bæredygtighed og ikke mindst udnytte naturens eget lys. Derfor valgte Henriette og Peter Simonsson at bevare de oprindelige bygninger for at skabe en ny bolig; et hjem, der kunne afspejle ejernes søgen efter en simpel og æstetisk hverdag. Der blev plads til både en rummelig bolig, studie og lager til deres firma med respekt for gårdens arkitektur og alder. På den måde ville bygningerne stadig være i naturlig harmoni med landskabet. − Holdbarhed er vigtigt for os. Materialer, der holder evigt og er enkle, giver os frihed. Og vi er overbevist om, at enkelhed er nøglen til alt, siger Peter Simonsson filosofisk. Idéerne udviklede sig ved at tale dem igennem, tænke højt og indimellem også langt fra virkeligheden, inden Henriette Simonsson, som har en fortid med egen interiørforretning i Stockholm, fik samlet tankerne og ført dem ud i virkeligheden. − Vi formår begge at skabe et indre billede af dét, vi taler om, inden vi gør noget, fortæller Peter Simonsson. De har begge en grundfilosofi om, at det betaler sig at gøre sig umage for at opnå noget lidt bedre og hæve sig op over det, der bare er ‘godt nok’. − Filosofien er enkel, men kan være svær at holde fast i på sigt. Derfor er det godt at være to, så kan vi huske hinanden på, hvad det er, vi vil, siger Peter Simonsson.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

BLØD BETON

Nu står alle de oprindelige bygninger færdigistandsat, isoleret og malet hvide. På alle gulve har parret lagt glat beton over gulvvarme. Det giver en fast lun overflade at gå på, og det sætter parret pris på, for de går på bare fødder indendørs året rundt – og så tilføjer det et råt udtryk til de gamle bygninger. Rammerne lægger en neutral baggrund, som giver lyset lov at være en vigtig del af stemningen i huset. De oprindelige vinduer er erstattet med glasdøre for at give bedre lys, og i køkkenet har parret rundet vinduer og døre af, som bløder arkitekturen op. Med et stort vindue mellem stue og køkken har Henriette og Peter Simonsson også delt rummet op både for lyset og samhørighedens skyld. SE OGSÅ: Adam Aamanns private villa her!

MAROKKANSKE INDSLAG

I køkkenet var ambitionen at bevare fornemmelsen af loftshøjden.Derfor valgte Henriette og Peter Simonsson et sort køkken som kontrast til det hvide rum. De okkerfarvede kakler skulle give varme til rummet som en flirt med farverne,der dominerer i Marokko, som er et af parrets absolutteyndlingsrejsemål. Også på badeværelset er der brugt fliser som et dominerende indslag i indretningen. Marokko-stilen går igen i stuen, der er holdt lys og luftig kun med sparsom møblering med stof, der bløder den minimalistiske indretningen lidt op. Et kelimtæppe, en læderpuf og en blomstret gulvpude giver sammen med bogreolen lidt kulør, og møblerne er en blanding af klassisk og nutidigt design – blandt andet Rafflesofaerne, der får lov at stå midt i rumme. Efter parrets mening giver de blandede møbler og tekstiler fra forskellige stilarter en varm og god stemning. Det stærke farvemix er valgt som et friskt pust til rummets enkle arkitektur, for Henriette og Peter Simonsson synes, at et minimalistisk udtryk gerne samtidig må være levende og personligt.

BOLIGGALLERI: DET SIMPLE LIV I SKÅNE