Mette Blomsterbergs opskrift på verdens bedste havregrynskugler
Vi kender alle Mette Blomsterberg, som konditoren der har fået hele Danmark til at bage, og den her opskrift på julens bedste havregrynskugler beviser, at Blomsterberg fortsat er landets ukronede kagedronning. Opskriften på havregrynskugler er simpel og tager ikke alverdens tid at tilberede og resutaltet er 30 styks lækkerhed,som kan holde op til en uge i køleskabet. Vild med havregrynskugler? Prøv også disse 3 lækre udgaver
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Mette Blomsterberg - havregrynskugler
Prøv også Mette blomsterbergs kaneltrøflerMette Blomsterbergs opskrift på de bedste havregrynskugler
Det skal du bruge:- Korn af ½ vaniljestang, gerne polynesisk
- 100 g flormelis
- 175 g havregryn
- 1 spsk god kakao
- 225 g stuetempereret smør
- Ca. 75 g kokosmel til at trille kuglerne i
Prøv opskriften på julens bedste chokolade-konfektkugler
Sådan laver du havregrynskuglerne:
-
Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud med en lille kniv.
-
Mas kornene sammen med en anelse af flormelissen på bordet med kniven, så kornene skilles ad.
-
Bland det hjemmelavede vaniljesukker med havregryn, kakao og det stuetempererede smør og ælt det godt sammen til en ensartet masse.
-
Tril massen til ca. 30 ensartede små kugler og rul dem efterhånden i kokosmel.
-
Opbevar havregrynskuglerne i tætsluttende beholder i køleskabet i op til en uge.
Tip! Hvis du mangler en julegave eller inspiration til bagning, så kan du købe Mette Blomsterbergs bog "Blomsterbergs Bedste" her