Hus

Boliggalleri: Familieliv i Kartoffelrækkerne

af Eva-Marie Wilken / Foto: Martin Sølyst 9.08.2019
Marianne Kruse og Kasper Kolenda har forvandlet et gammelt hus i Kartoffelrækkerne i København til en funktionel familiebolig. Kom med indenfor!

Trapperummet snor sig igennem fire etager, og de originale balustre og vanger fra 1886 er bevaret. Det gamle kartoffelrækkehus ligger midt i København med sin originale charme og tro mod sit oprindelige dna, men sådan har det ikke altid været. Da familien Kruse/Kolenda flyttede ind for fem år siden, var huset med Marianne Kruses ord virkelig nedslidt, og dele af køkkenet kunne dateres tilbage til husets byggeår. Det trængte med andre ord til en kærlig hånd, og det fik det.I tilgift fik den totale renovering familien til at træffe andre, men ikke mindre væsentlige beslutninger om deres bolig. – Vi havde, indtil vi overtog huset her, haft alt for mange ting og alt for mange rum, hvis funktioner ikke var klare. I forbindelse med min coach-uddannelse var jeg blevet opmærksom på, hvordan overflod af ting og manglende retning på det praktiske niveau kan gøre ting uoverskuelige. Vi valgte derfor at gå grundigt til værks – også omkring oprydning og værdier i boligen. I forbindelse med selve byggeriet ønskede vi masser af stationære skabe, gerne med funktioner, der udelukkede for mange møbler og for mange brudte flader, siger Marianne Kruse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Moodboard som anker

Stationære valg

Boliggalleri: Familieliv i Kartoffelærækkerne

Her bor: Bolig: Stil:

Marianne Kolenda Kruse og hendes mand, Kasper Kruse Kolenda, har renoveret deres 133 år gamle hus i Kartoffelrækkerne i København med et ønske om både at bevare og nytænke.

Entréen med den originale trappe og den nye vinduesvæg er et godt eksempel på, at parret kombinerer nye og gamle ting i huset. Vægkonstruktionen i jern med håndskårne lister af egetræ er lavet af Copenhagen Steel. På gulvet står et værk af Ursula Nistrup fra serien Three Body Sance.

Pladen på køkkenets endevæg er i lyst Carrara-marmor, mens selve elementerne er af egetræ. Køkkenet er designet af Kasper Feldt (stil-art.dk). Stolen ved døren hedder Sunrise og er en limited edition lavet af Kasper Eistrup over Helge Sibasts originale stol Sibast no 8. Litografiet over stolen er ligeledes af Kasper Eistrup.