Boligreportage

Boliggalleri: Franske countrydrømme

Tekst og 26.01.2016
foto: Anne-Catherine Scoffoni
I en forstad til Paris bor Alexandra Sliosberg og familie i et 400 år gammelt hus, der er fyldt med charme og kreative løsninger. Trods husets alder er stilen moderne country, og ikke mindst den nyindrettede terrasse er et hit.

I en stille gade et sted i en forstad til Paris findes en facade og en indgangsdør, der ligner alle de andre huse på vejen. Men skubber du døren op og kigger ind, bliver du mødt af den skønneste stemning og et hjem fyldt med god stil og fine detaljer, bygget af drømmen om at skabe et hyggeligt hjem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Skab hyggekroge med smukke lys!

Nedslidt anneks til slot

Alexandra Sliosberg og hendes mand var egentlig rejst til Frankrig for at kigge på et andet hus i nabolaget, men skæbnen ville, at de skulle hente nøglen hos deres nuværende nabo, og dermed fik parret øjnene op for deres kommende hjem. Og Alexandra faldt for den gamle villa og så alle dens muligheder med det samme. Huset er 400 år gammelt og er bygget som anneks til det lokale slot i Ecquevilly. Og man kunne tydeligt se, at det var et hus, der ville kræve masser af arbejde og kærlighed for at komme til at fungere i en moderne verden. Vægge og gulve var skæve, og mellemgangene var smalle og klaustrofobiske. Men huset havde en fantastisk gårdhave med terrasse, som stedets gamle lade stødte op til, og det og husets charme kunne Alexandra ikke stå for.

– Der var lidt en sommerferiestemning i huset, selvom det er et helårshus. Og det, tænkte jeg, ville være skønt at bevare. Faktisk var huset ikke til salg – og slet ikke til den pris, som Alexandra og hendes mand kunne betale. Men den gamle ejer kunne ikke stå for Alexandras passion for huset, så efter lange forhandlinger gik han med til at sælge huset til parret.

16 entréer: Indret en smuk entré!

Terrassen blev husets hjerte

Terrassen udenfor er i dag familiens omdrejningspunkt. Der bliver brugt masser af tid på alt fra afslapning i hængekøjen til lektielæsning i sofaen og hygge omkring det store spisebord. Men da parret overtog huset, var terrassen dækket med leret jord og fyldt med mudder. Derfor har parret brugt lang tid på at gøre den anvendelig. De har bl.a. fået sat en dør i væggen fra køkkenet, så man kan gå direkte derud og dermed husker at få den brugt. Der blev også lagt nye terrassebrædder, og de rå vægge blev kalket hvide, så de fremstår lyse og imødekommende.

Læs også: 9 ting, der gør dig lykkelig i boligen

Plads til at være kreativ

Indenfor er hver eneste ting nøje udvalgt og placeret smartest muligt. Alexandra bruger sin designbaggrund til at skabe forskellige stemningsuniverser rundtomkring i huset, tilpasset hver familiemedlem. Alexandras kontor er fx ”arbejdsværelset”, dvs. at det også er her, børnene laver deres lektier. I værkstedet arbejder Alexandra med sine møbler, men det er også ofte her, familie og venner opholder sig, når de er på besøg, fordi stemningen her er så levende og kreativ. Det er her, huset lever. Men i dette hjem er levet liv ikke det samme som rod.

– Ting, vi ikke bruger til hverdag, er gemt væk bag smukke skabsdøre og i reoler med fine skuffer, så de ikke forstyrrer. Jeg elsker at tænke i smarte opbevaringsløsninger, og jeg kan lide, at alt har en funktion, siger hun.

Men det betyder ikke, at der ikke er plads til spontanitet i hjemmet. Når Alexandra får en ny idé, rykker hun oftest på den med det samme. Når væggene skal males, bliver farven valgt om morgenen, og om aftenen kan man se det færdige resultat. Og sådan har hun det også, når hun får et gammelt møbel hjem, som hun skal forvandle til et nyt i en mere moderne version enten til sit eget hjem eller til videresalg på hjemmesiden petitebelette.com eller i små parisiske specialbutikker. Er ideen der, skal der også handles.

– Mit motto er: Ingen hindringer for kreativitet!

I galleriet nedenfor kan du se alle husets stemningsfulde rum: