Hus

Boliggalleri: Indret med moderne spansk charme

af Malin Holmudd og Katharina Albrecht / Foto: Miguel Varanda 23.06.2016
I det spanske feriemekka Mallorca gemmer sig en lille perle af en bolig, der er indrettet med håndlavede fliser, lyse farver og mixet af moderne og ældre møbler.
Mit hjerte sprang et slag over, da jeg så det. Huset, der nær gav indretningsarkitekt Katharina Albrecht et midlertidigt hjertestop, ligger i den søvnige landsby Montuiri på Mallorca. – Det havde den helt rigtige kombination af store, lyse rum og et enkelt og beskedent udseende, husker Katharina Albrecht. Se også: Et smukt sommerhus på budget

Storbyboerens åndehul

Katharina Albrecht deler huset med sin kæreste Sebastien Belilty. Hun, der tidligere har boet i travle storbyer som Hamborg, London, Madrid og Paris, nyder hvert sekund af den fantastiske natur og freden i den lille landsby, der ligger lige udenfor hendes hoveddør. Huset består af fire soveværelser, dagligstue og spisestue med køkken fordelt på 180 m². Helt atypisk for spanske landsbyhuse er her højt til loftet, og vinduerne er store og slipper masser af lys ind uden at give køb på de autentiske mallorcinske detaljer. Art nouveau-fliserne med vinbladsmotiv på køkkengulvet og det gamle terrazzogulv er det originale i husets stueetage. – Det var det perfekte lærred for min historiefortælling. Mit hjem skal passe til min livsstil og fortælle min personlige historie, understreger hun.

Nyt og nostalgisk

Overalt er væggene holdt hvide, så de forener traditionerne fra gammel spansk arkitektur med nutidig stil. Den perfekte baggrund for Katharinas indretning, der består af alt fra gamle spanske skabe i mørkt træ og sofaer i Louis 14.-stil til lette, hvide Eames-stole og nye enkle Ikea-møbler. Det er et stærkt samlergen, der er skyld i hendes valg af både møbler, kunst og detaljer. – Ting, som gør mig glad, passer sammen, lyder Katharinas motto, og når man ser hendes mange håndplukkede fund fra forskellige lande, stilarter og epoker, kan man kun give hende ret. Det er en indretning i harmoni. – Jeg elsker at rejse jorden rundt, selvom det gør det svært at have en almindelig regelmæssig hverdag. Det er huset her, der er min base. Foruden min familie og min kæreste er mit hjem mit eneste faste holdepunkt, og stedet, hvor jeg har slået rødder. Se også: Smuk fransk feriebolig

Livet leves udenfor

Uden for huset i den frodige lille gårdhave svajer bladene på bananpalmerne i brisen, bougainvilleaens blomster stråler, og vandet i den lille blå pool frister. – De mange varme måneder på øen tilbringer vi næsten udelukkende udenfor, siger Katharina Albrecht. Haven er bygget i forskellige niveauer, så hun kan stå indendørs og nyde den. Fx er der kig til terrassen gennem dobbeltdørene i køkkenet og spisestuen, og fra det hyggelige læseværelse er der direkte adgang til en altan, som er forsynet med en himmelseng med kig til stjerner og solnedgange. Fra sengen i soveværelset kan parret også kigge over landsbyens tage til bjergene. Det er drømmen om sydlandsk charme forvandlet til virkelighed, og egentlig kunne Katharina og Sebastien sagtens tilbringe resten af deres dage her og være lykkelige. – Her er alt, hvad jeg kan ønske mig.

Kom med indenfor i boligen her!