Kunstnerbolig i Tisvildeleje
Sommerhus

Boliggalleri: Kunstnerens naturlige fristed

af Josefine Berzant / Foto. Birgitta Wolfgang/SISTERS AGENCY 31.07.2018
Kunstneren Anette Holmberg har forvandlet et stråtækt sommerhus fra 1960'erne til et fristed, hvor inde og ude smelter sammen.
Tisvilde har altid haft en særlig tiltrækningskraft på Anette Holmberg. Hun har holdt til her de sidste mange år, og i den sammenhæng var det en klar fordel, at hun var så rodfæstet i området, da hun sidste år ledte efter et nyt sommerhus. – For mig er Tisvilde et helt unikt sted med en uendelig havudsigt, de smukkeste solnedgange, det klare, friske vand og den vilde skov med vindblæste fyrretræer, siger Anette Holmberg.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hun faldt for stråtaget og bygningens bungalowstil, og samtidig skulle de nye, moderne løsninger fungere visuelt med det eksisterende hus på grunden. Huset skulle være et ’refugium’ fra et travlt arbejdsliv med en ren og skandinavisk indretning, der forstærker husets kvaliteter. Derfor er der i indretningen lagt vægt på få æstetiske og funktionelle møbler. Hun har brugt meget energi på at forsimple huset, skære unødvendigt designlir væk og holde materialerne til et minimum med mindst mulig vedligeholdelse. – Jeg ser ingen forskel mellem at male et maleri og bygge et hus, for uanset projektets karakter arbejder jeg altid frem mod et let og rent udtryk. Jeg er inspireret af naturen og arkitektur, og mit bedste indretningstip er ’keep it simple’, siger Anette Holmberg, der har valgt at indrette sig enkelt og luftigt med træmøbler i en nordisk bohemestil. SE OGSÅ: Kunstnerisk hjem uden regler

INDRETTET TIL GÆSTER

Anette Holmberg ønskede et harmonisk hus med lys, luft og den omkringliggende natur i fokus. Under renoveringen ’vendte’ hun huset om mod naturgrunden og indsatte nye glasdøre, der åbner huset mod havets retning og fanger lysets skiftende karakter. Det var også vigtigt for hende, at huset blev tilpasset, så det lægger op til socialt samvær og stor gæstfrihed. Derfor blev vægge blev revet ned, så familien kunne få et leverum med et åbent køkken i direkte forbindelse med en stor spisestue og en hyggelig dagligstue. Anette Holmberg valgte at fjerne loftet, så man kan se spærene, der blev malet hvide. Sammen med pejsen og detaljer i naturmaterialer skulle det give hygge til de ellers rene linjer, for selvom en stor del af sommerhuset blev ændret, var det vigtigt for Anette Holmblad at bevare originale detaljer i rummene. – Hvis alt bliver ændret og fornyet, bliver det for perfekt. Huset er med et rent udtryk, der giver mig ro og inspirerer mig til at tænke kreativt, blevet præcis, som jeg gerne ville have det, siger Anette Holmberg. SE OGSÅ: Det flotteste sommerhus i Tisvilde

NATUREN TÆT PÅ

Hendes ønske var at skabe et fristed for både familie og venner. Det har hun blandt andet fået takket være husets glaspartier, der kan åbnes helt og skaber en glidende overgang mellem inde- og udeliv. – Det første, jeg gør, når jeg kommer i sommerhus, er at åbne dørene, siger Anette Holmblad. Spiseområdet er placeret lige ved vinduerne, så man får fornemmelsen af at sidde i haven, selvom man er inde. På den måde er naturen tæt på, uanset hvor ustabil den danske sommer viser sig. Ud over det store opholdsrum består huset af to soveværelser og stort badeværelse med direkte adgang til haven og udendørs bruser. Køkkenet er indrettet med plads til, at familien kan lave mad sammen med deres gæster.

BOLIGGALLERI: KUNSTNERENS NATURLIGE FRISTED

Her bor: Anette Holmberg, kunstmaler og grundlægger af det kreative fællesskab Yard Cph, og hendes familie.
Bolig: Sommerhus på 85 m² fra begyndelsen af 1960’erne i Tisvilde i Nordsjælland.
Stil: Moderne, nordisk boheme med fokus på træmøbler og tilbehør i naturmaterialer.

Byg en bred trappe, hvis du vil have terrasse og plæne til at smelte sammen. Den er også et oplagt sted at slå sig ned. Sæt et træ i en krukke for at give højde på den flade terrasse, der her er af cedertræ.
Kombinér en moderne sofa med møbler i naturmaterialer for at understrege den nordiske stil. Sofaen er fra Ilva, gulvtæppet fra Ikea, lampen og træsofabordet er hjemmelavet, mens kurvestolen er et loppefund. Plakaten er fra Køges Skitsesamling, og Anette Holmberg har selv malet maleriet.
Det er praktisk at have bord og vask ude på terrassen tæt på både grill og krydderurter. Du kan som her bygge dem ind i terrassen – det giver et roligt udtryk.
På køkkenøen står lerskåle fra Spanien og en Kitchen Aid–elkedel. Til venstre for køkkenet hænger et litografi af Mogens Andersen.

Et mørkt køkken giver kant til en meget hvid bolig. Du behøver ikke nødvendigvis at installere et snedkerkøkken for at få samme effekt. Her er valgt moduler fra Ikea med fronter i røget eg fra Reform.

Sæt spisebordet helt hen til vinduet, hvis du vil nyde godt af de lyse timer, selvom vejret ikke er til at være udendørs. Spisebord og gulvtæppe købt på Lauritz. com, og stolene er fundet på et svensk loppemarked. Pendlerne er købt på Tisvilde Loppemarked.
Det giver sammenhæng på terrassen og en praktisk afslutning, hvis du i kanten bygger en bænk. Kombinér med havemøbler, der passer til husets stil.
Sæt en stor metalplade på væggen som afskærmning, hvis du vil have udendørsbad op ad huset. Bruseren med frostsikret armatur er fra Eqiwater.
Brug gerne de samme naturlige materialer i soveværelset som i resten af hjemmet for at give stilmæssig sammenhæng. Bambusgardiner filtrerer desuden lyset, men lader stadig en masse slippe ind. Tekstilerne på sengen er fra Ikea.
Har du en dør i badeværelset, kan du nemt komme ind og skylle sandede tæer, og den giver en sammenhæng med udebadet. En smal hylde sikrer opbevaringsplads selv i små badeværelser. Vasken er i corian, det matsorte armatur er fra Vola, og taburetten er vintage. Gulvet i badeværelset er et mix af sten og hvid beton, der skaber et mat sandstrandsudtryk, når gulvet slibes op. Bænk og bakke er fra House of Trends i Tisvilde.

Mere inspiration? sÅ KOM INDENFROR I ADAM AAMANS FANTASTISKE VILLA