Lejlighed

Boliggalleri: Lys herskabslejlighed på Østerbro

af Camilla Tange Peylecke. Redigeret til web. / FOTO Peter Kragballe og Christoffer Turell 17.04.2020
Designer Britt Sissecks hjem er lige så enkelt, som det tøj, hun lever af at tegne. Kom med indenfor i hendes hjem, hvor indretningen er præget af få møbler og sarte farver.
For Britt Sisseck er hendes hjem først og fremmest et sted at komme hjem til efter en travl dag, et sted til afslapning, til at genoplade, og et sted, hvor venner og familie kan samles. Men det er også et sted, hvor hun kan udtrykke sig. – For mig er der en tilfredsstillelse i at skabe et hjem. Det er vigtigt for mig at omgive mig med ting, der taler til mig – enten igennem deres historie, eller bare fordi de er smukke eller er fint håndværk. Helt kort, bare ting med en sjæl. Britt Sisseck, der som modedesigner har skabt et brand i eget navn og specialiseret sig i skjorter til kvinder i silke og italiensk bomuld, har boet i lejligheden på Østerbro i København i halvandet år med sine to hjemmeboende børn. Kvarteret, lejligheden ligger i, er en blanding af smukke herskabelige ejendomme, gamle villaer, caféer og hyggelige restauranter, mens lejligheden selv er helt enkelt indrettet med ganske få møbler og genstande, der er nøje udvalgt og i sarte varme toner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et hjem med liv

Ud over interiør i lyse nuancer er lejligheden også fyldt med kunstfund fundet i små butikker, på loppemarkeder eller skabt af hendes fire børn. – Jeg er heldigvis blevet velsignet med børn, der skaber smukke ting – især min ældste datter, som nu læser til arkitekt. Men jeg elsker også det røde maleri, min søn lavede, da han ikke var mere end 10 år. Jeg har det altid på en fremtrædende plads, og jeg bliver aldrig træt af at kigge på det. I det hele taget er hjemmets indretning præget af levet liv og de mennesker, designeren omgiver sig med til daglig. Men også rejser får lov at spille en rolle. – Jeg har ofte svært ved at tage en hel stil eller et helt udtryk med hjem, så jeg har lært at være meget selektiv med, hvilke souvenirs jeg tager med hjem. Men lidt skal med – f.eks. et lille maleri eller en pude. Det hører sig til i historien om et hjem. SE OGSÅ: Grå herskabslejlighed i Odense

Boliggalleri: Lys herskabslejlighed på Østerbro

Hvem: Britt Sisseck, designer og indehaver af modefirma i eget navn, med to hjemmeboende børn. Bolig: Herskabslejlighed på Østerbro i København. Stil: Lys, let og nordisk.
Den britiske designer Ilse Crawford, der for Georg Jensen har designet serien Ilse, som disse to lysestager er fra, er oprindeligt uddannet historiker fra Bedford College på London University.
Fliser på hele køkkenvæggen over vask og komfur er ikke bare praktisk, men giver også et eksklusivt touch. Skamlen er Arne Jacobsens Dot, som han udviklede i 1950'erne sammen med Fritz Hansen, der stadig har den i produktion.
Armygrøn fungerer som en iøjnefaldende kontrast til de mange douce nuancer og træflader – uden det på nogen måder virker skrigende. Messingstagerne er designet af Ilse Crawford for Georg Jensen, og spisebordsstolene er Wegners Y-stol fra Carl Hansen & Søn. Den grønne stol i baggrunden er en polstret udgave af Arne Jacobens Dråben.
Poul Kjærholms karriere og status som stort designnavn på den internationale scene tog i høj grad afsæt i hans berømte loungestol PK22 på billedet her. SE OGSÅ: Æstetisk herskabslejlighed i Paris
Hold dit soveværelse i to farver – som hvid og beige – for et roligt udtryk. Natbordet er designet af Anna Castelli Ferrieri for Kartell.
Den blå farve fra køkkenet går igen i soveværelset, men i en mørkere nuance. Det giver en fornemmelse af sammenhæng igennem den store lejlighed.
For enden af de fire stuer en suite har Britt Sisseck skabt en smule dramatik i den ellers rolige indretning med et enkelt rødt blikfang i form af et grafisk billede og Arne Jacobsens 7'er-stol fra 1955, der stadig er i produktion hos Fritz Hansen.

Mere inspiration?

Vil du se flere stilfulde hjem? Så se denne arkitekttegnede villa i Gentofte.