Hus

Boliggalleri: Nordisk varme i det franske byhus

Tekst og foto af Anne-Catherine Scoffoni 17.04.2019
Et fransk byhus fra 1800-tallet er blevet forvandlet 
til et chikt og nutidigt familiehjem med plads til hygge. Kom med indenfor!

Jeg ønskede en stemning af ‘hôtel particulier’, men med en mere hyggelig og varm følelse, fortæller Ludivine Degas om indretningen i sit og familiens store, gamle hus i Bordeaux.

‘Hôtel particulier’ betyder direkte oversat ‘privat hotel’, men kan også referere til de enorme franske byhuse, der blev bygget for et par hundrede år siden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Upersonlig hotelstemning er der da heller ikke meget af indenfor hos familien Degas i den klassiske bygning, hvor fransk ‘chicness’ og nordisk hygge går hånd i hånd gennem storfamiliens mange rum.

Sort/hvid hygge

Ludivine Degas, der også beskæftiger sig med indretning professionelt, havde med det samme en klar plan for husets indretning, da de overtog det for fire år siden.

– Mit mål var en atmosfære, der både var chik og varm. Jeg har brugt min yndlingsfarvekode, sort/hvid, og varmet den op med naturligt træ og hør, hyggelige tæpper og lidt farver i soveværelset, forklarer Ludivine Degas, der er meget opmærksom på at mixe nye møbler med ting, som har en fortid eller en historie.

Et konkret tip fra hende er at indrette et rum med inspiration fra et enkelt objekt som et vintagespejl eller en marokkansk brødkurv, der kan være udgangspunktet for rummets øvrige mix af farver, teksturer og stilarter.

Haven som ekstra rum

For Ludivine Degas fungerer yndlingsfarvekombinationen sort/hvid som bagtæppe for en blandet samling af antikke, industrielle og moderne møbler og forskellige dekorative effekter.

Visse steder glider det sort/hvide dog over i grå nuancer i form af materialer som stål og beton, der komplementerer de klassiske rammer og de mere varme naturmaterialer.

Farven grå er også bindeleddet mellem ude og inde. Ud over husets størrelse, der matcher en familie på syv, faldt Ludivine og Stéphane Degas nemlig også i høj grad for den 1200 m² store have.

Derfor har det været vigtigt for dem at gøre den til en integreret del af boligen. Det har de opnået ved at lade fliserne fra køkkengulvet gå igen på terrassen og ved at lade de fleste værelser have udsyn eller udgang til haven, der på den måde er blevet et ekstra rum for den børnerige familie.

Boliggalleri: Nordisk varme i det franske byhus

Her bor: Ludivine Degas, interiørdesigner og indehaver af interiørbutikken La Maison Poétique, med sin mand, Stéphane Degas, og deres fem børn i alderen 12-23 år.
Bolig: Et hus fra 1800-tallet på 600 m2. Huset ligger i Bordeaux, Frankrig.
Stil: Klassiske, franske rammer med nordisk præg.

En klase af lamper giver en illusion af lysekrone, men med et mere afslappet udtryk. Lamperne er fra Atmosphère d'Ailleurs.

Brugsgenstande som brødkurve kan sagtens fungere som en kunstnerisk dekoration, hvis de kurateres rigtigt. De marokkanske kurve 
her er fra KOK Maison og PB Home. Væglampen er fra Ludivine Degas' egen interiørbutik, La Maison Poétique. Vaserne på pejsen er fra Tine K Home, og lamperne er fra Zangra.

Det marokkanske tæppe under spisebordet er med sin lange luv og sit geometriske, brune mønster på lys baggrund et typisk Beni Ouarain-tæppe. Tæpperne er i flere hundrede år blevet vævet i uld af kvinderne fra berberstammen Beni Ouarain i Atlasbjergene. Spisebordet i stål er specialfremstillet af Stéphane Degas' firma, Atelier de Steel, og stolene er fra AMPM. Loftlampen er fra José Esteves.

Bambuslampen fra AY Illuminate er med til at give noget varme i rummet. Sofabordet er fra Airborne, og lysetagerne på pejsen er fra Sirocco. Gulvtæppet er fra Snowdrops Copenhagen.

En enkel, lav reol fungerer godt som display for små samlinger af fx keramik. De marokkanske krukker og stager er hjembragt 
fra en rejse til Marokko, og stålreolen er specialfremstillet af Stéphane Degas' firma, Atelier de Steel.

Find fliser, som både kan fås i en indendørs- og en frostsikker udendørsversion, og lad køkkenets gulv gå igen på terrassen. Bordet er speciallavet af Stéphane Degas' firma, Atelier de Steel, og lamperne er fra Cinq Étoiles.

Køkkenet er et Ikea-køkken, der er 'hacket' med stål fra Stéphane Degas' firma, Atelier de Steel. Pendlerne er fra DCW.

Hvis du ikke har mod på en betonvæg på badeværelset, kan du imitere looket med indfarvet spartelmasse, der giver samme rå effekt. 
Væglamperne er fra DCW, og håndklæderne fra Harmony Textile. Spejlene er fra Pomax, og loftlampen er fra AY Illuminate.

Mal væggen bag sengen i en anden farve end resten af soveværelset, hvis du vil illudere en sengegavl. Puderne og sengetøjet er fra Harmony Textile, mens sengetæppet er fra Ludivine Degas' egen interiørbutik, La Maison Poétique.

Mere inspiration?

Vil du se flere flotte hjem? Så se dette skønne træhus der emmer af hygge!