Hus

Boliggalleri: Nyt liv i den sydfranske jagthytte

af Marie Maud Levron og Anne-Catherine Scoffoni / Foto: Yann Deret 18.06.2019
I en lille landsby i Sydfrankrig har ægteparret Muriel og Eric Chevalier forvandlet en forladt jagthytte til et levende hjem. Kom med indenfor!
I et typisk sydfransk landskab med grønne nuancer, der strækker sig fra det helt bleggrønne til det dybe mørkegrønne, ligger et lyst hus med rustik stenfacade. Huset blev engang brugt som jagthytte, men i dag danner det ramme om et moderne hjem for ægteparret Muriel og Eric Chevalier. – Vi ledte efter et nyt hus i det her område, og endelig fandt vi den her perle i den middelalderlige landsby Les Vans. Det var helt forladt og for faldefærdigt til de fleste. Men vi blev forelskede ved første blik, fortæller Muriel Chevalier. SE OGSÅ: Familien Brandts sommerhus i Hornbæk

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Intakt karakter

Flere måneders hårdt arbejde senere var huset helt forandret. Muriel og Eric Chevalier valgte dog at bibeholde originale dele som klinker, det hvælvede loft og stentrappen, der forbinder de tre etager, så husets karakter stadig den dag i dag er intakt. Polerede betongulve og store vinduespartier med udsigt til haven fra alle rum komplementerer de oprindelige detaljer, og de rå og naturlige materialer, der går igen gennem rummene, får huset til at være i harmoni med den omgivende natur. Indretningen er inspireret af æstetikken fra 1950'erne og 1960'erne, og mixet af vintagemøbler, godt design, moderne kunst og rejseminder giver liv og farve til arkitekturens renhed. – Vi vil gerne have, at vores bolig giver et indtryk af at være ‘hjemmelavet’, siger Muriel Chevalier om den tidligere jagthyttes personlige indretning.

Personlig indretning

Med tre børn, der i dag alle er flyttet hjemmefra, er pladsen overalt i hjemmet blevet udnyttet optimalt for at skabe et maksimalt antal værelser med tilhørende badeværelser og terrasser, og her går den personlige indretning igen. – Alle værelserne har hver deres udtryk og farve og er blevet indrettet med sans for både nutiden og husets historie, fortæller Muriel Chevalier, der er lykkedes med at forvandle en faldefærdig stenhytte til et levende og nutidigt hjem.

Boliggalleri:

Her bor: Ægteparret Muriel og Eric Chevalier. Deres tre voksne børn er flyttet hjemmefra.
Bolig: Villa på 230 m² i Ardèche, Sydfrankrig.
Stil: Kunstnerisk hjem med et mix af retromøbler og moderne design.

Et par stole med træstubbe, der fungerer som sideborde, giver indtryk af en improviseret og uformel terrasse, der indbyder til hygge.

Beton, der er fremstillet af sand og småsten limet sammen med en blanding af cement og vand, er et yderst slidstærkt materiale og derfor ideelt som gulv. Ud over den solide holdbarhed giver et betongulv et råt udtryk, der komplementerer mere taktile materialer som keramik og træ.
Når et af de gennemgående materialer indenfor er beton, er det oplagt at lade det gå igen udenfor, hvor det både er vejrbestandigt og trækker tråde til den indendørs indretning. SE OGSÅ: Træhus med afslappet luksus
Brug et sofabord med forkortede ben som en lav opsats til krukker og andet, der fortjener at blive hævet lidt over gulvet. 1970'er-retrobordet er fundet på et loppemarked.
Forskellige stole og skabe i forskellige højder giver et levende og kunstnerisk udtryk. Stolene er genbrug, mens Eric Chevalier selv har lavet skabene. Spisebordet er fra Coté Blanc, og lamperne er designet af Ronan & Erwan Bouroulec for Flos.
Kombinationen af læder og beton er på én gang rå og elegant. Vintage-sofaen er en DS-600 fra De Sede.
Saml dit personlige nips i små glaskupler. Det giver et mere ordnet og tjekket udtryk. Lænestolen og skænken er loppemarkedsfund.
En farvekombination som grå og gul giver et varmt, æstetisk og nutidigt udtryk.
Med en base af beton på gulvet bliver der plads til at lege med rummets øvrige materialesammensætning – som her, hvor en kurvestol, en guldramme og et marokkansk tæppe spreder varme i soveværelset.
Geometriske fliser med enkelte farvede former løfter et ellers gråt badeværelse på en nem måde. Fliserne er genbrugsfund, og malingen på væggene er fra franske Mercadier.