Fabrik med flygel
Lejlighed

Boliggalleri: Rå blyantsfabrik med flygel

af Nina Klinker Stephensen / Foto: PR 13.09.2018
Parret har skabt deres lyse hjem som ét stort rum med enkelte opdelinger og et industrielt udtryk.

Oprindeligt var lejligheden en rå blyantsfabrik, og den fortid er blevet en del af indretningen hos Vipps arvtager Jette Egelund og hendes mand, dirigent Mogens Dahl.

Parret har skabt deres lyse hjem som ét stort rum med enkelte opdelinger og et industrielt udtryk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lyset har let ved at finde vej ind i lejligheden hos Jette Egelund og Mogens Dahl, for her er virkelig mange vinduer. 34 fag inddelt i sprosser for at være præcis.

En gammel blyantsfabrik

Bygningen er en gammel blyantsfabrik, opført i 1930'erne, dengang københavner-bydelen Islands Brygge var et industrikvarter.

Jette Egelund er anden generation i firmaet Vipp, hvis hovedkontor oprindelig lå i stueetagen af bygningen.

– Jeg har altid været glad for bygningen og for området og ville gerne bo her, så Mogens og jeg besluttede os for at forvandle førstesalen, der var efterladt som en tom skal, til vores private hjem.

SE OGSÅ: Arkitektens klassiske villa

INDUSTRIELT UDTRYK

Det industrielle udtryk været overskrift for indretningen af det 400 m² store fabrikslokale. Det fremstår i dag som ét stort rum med to soveværelser og et kammer tilknyttet.

Alle fælles funktioner er samlet i lokalet: Køkken, spisestue, dagligstue, kontorplads og musikafdeling – en ruminddeling, der understreger lejlighedens fortid som fabrik og minder om et loftrum i newyorker-stil.

– Min far havde en metalvarefabrik i baghaven, og jeg er vokset op med blik for skønheden i industrielt design.

INDRETNING MED FORMÅL

Jette Egelunds glæde ved håndværk, der er skabt til at holde længe, bliver afspejlet i parrets valg af klassisk møbeldesign.

Blandt andet bor de med lyse sofaer fra Erik Jørgensen og Wegners Flagline-stol, der har fået en central placering med udsigt til den ene af lejlighedens to altaner.

Parrets køkken er lavet i pulverlakeret, rustfrit stål i et enkelt og funktionalistisk udtryk – de sorte køkkenelementer har fx ben, der løfter det over gulvet, gør det nemt at gøre rent og giver det karakter af at være et møbel i det åbne rum.

Også i badeværelserne er der skabt en forbindelse til bygningens fortid som fabriksejendom. Her er brugt pudset beton på gulvene og til de helstøbte tvillinge-håndvaske.

SE OGSÅ: Sofie Aggers sorte paradis på frederiksberg

Boliggalleri: Rå blyantsfabrik med flygel