Boliginspiration: Trendy træ
Hus

Boliggalleri: Råt og rustikt parcelhus

af Mai Knauer / Foto: Stine Heilmann 16.04.2015
Træ er trendy. På borde, stole, gulve og vægge. Et miks af lyse og mørke sorter tilsat varme metaller, og krydret med fotos af rock'n'roll-legender, giver et hot og rustikt udtryk i dette flotte parcelhus i Hørsholm.

En mintgrøn væg, et køkken i råt, mørkt træ og fotografier af rocklegender og Cuba-motiver. Det er de dramatiske virkemidler i et toplans parcelhus i Hørsholm, som Cathrine Rej og Morten Hedegaard bor i på 20. år. “Vi faldt for det fantastiske lys i huset, men vi havde aldrig forestillet os, at vi skulle bo her så længe,” fortæller Cathrine Rej. Men så fik de børn og en masse gode venner på vejen, “og så bliver man jo hængende,” som hun siger.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Bolig med råt genbrugsdesign

Noget nyt og noget arvet

I mellemtiden har parret sat deres markante præg på huset med et miks af nyt, gammelt, selvbygget og en snert af rock'n'roll. Hvidpigmenterede nye gulve gør huset lyst og imødekommende, mens sorte møbler, mørkt træ og markante designermøbler og –lamper giver boligen karakter. “Vi har arvet rigtig mange ting fra vores familie, og det blander vi med nye møbler og ting, vi finder på rejser,” fortæller Cathrine Rej.

FÅ MERE INSPIRATION TIL MADEN OG HJEMMET MED MAD & BOLIG!

Lyst og mørkt træ

Overalt i huset har Morten Hedegaards designergen sat sit præg med unikke løsninger, der er med til at give huset en intim og personlig stemning. Der er mange forskellige træsorter og naturmaterialer i indretningen. “Vær ikke bange for at sætte lyst og mørkt træ sammen, det giver et smukt råt og naturligt look,” siger Morten Hedegaard. Hele huset er holdt i jordfarver med hvide vægge som baggrund, kun brudt af den mintfarvede væg i stuen, hvorfra Rolling Stones troner på billederne taget af Bent Rej, Cathrine Rejs far, som turnerede med bandet i de glade 60'ere.

Inspiration: Redesign dit genbrugsfund

5 idéer du kan tage med dig:

  • Bland lyst og mørkt træ, og vær ikke bange for at blande forskellige sorter.
  • Miks nyt design med gamle arvestykker, det giver en meget personlig og intim indretning.
  • Hæng store sort-hvide fotos på væggen. Det er superdekorativt og et godt alternativ til malerier.
  • Udstil dine køkkenknive på en magnettavle på væggen i dit køkken. Det er både praktisk og råt på en dekorativ måde.
  • Vær rundhåndet med lysestager – også i naturmaterialer og i grupperinger med forskellige stager.

Se flere flotte billeder fra det inspirerende hjem i Hørsholm i galleriet nedenfor!