Sommerhus

Boliggalleri: Sommerhus-harmoni i Hornbæk

af Emilie Jensdóttir / Stylist: Mette B. Seerup Foto: Christina Kayser O. 19.06.2019
I sit sommerhus i Hornbæk har Natalie Jørgensen indrettet sig med fokus på det velvære, hun gerne vil føle, når hun er i huset. Både eget design og arveting fra husets tidligere ejer bidrager til en rolig atmosfære.

Da Natalie Jørgensen og hendes mand købte deres sommerhus i Hornbæk for tre år siden, var det langtfra det lyse og indbydende fristed, det er blevet i dag. Huset trængte til en kærlig hånd, men bød alligevel på mere end renovationsopgaven. Husets tidligere ejer havde nemlig også efterladt både møbler og små nipsting, blandt andet et indrammet billede af huset og en masse små bambusmøbler, som Natalie Jørgensen har inkorporeret i sin indretning af huset. – Lige fra jeg så det første gang, syntes jeg, at sommerhuset havde en helt speciel stemning. Den ville jeg gerne bevare, og derfor har jeg valgt at beholde nogle af de møbler, som den tidligere ejer efterlod, siger Natalie Jørgensen. SE OGSÅ: Fiskerhus med fine pasteller

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et Wegner-fund

55 m2 ren lykke

Boliggalleri: Sommerhus-harmoni i Hornbæk

Her bor: Natalie Jørgensen, partner i virksomheden Nter Interior, hendes mand Jimmy, deres tre børn, Benedikte, seks år, Hemming, tre år, Elisabeth, to år, og hunden Otto.
Bolig: Sommerhus på 55 m² i Hornbæk.
Stil: Afdæmpet og rolig med personlige rejsefund, arvestykker og lækre tekstiler.

Selvom selve huset er ganske lille, har den store terrasse rigelig plads til, at hele familien kan komme på besøg i sommerhuset i Hornbæk.

Vælg lette, lyse gardiner, hvis du gerne vil have lidt privatliv, men stadig lukke lyset ind. Her er gardinerne fra Ellos, æskerne og ruskindsvasen er fra Nterinterior, sojaduftlyset fra Paia Copenhagen, og sofabordet er designet af Wegner.

Sofabordet er designet af Wegner og er et af de møbler, den tidligere ejer efterlod i huset. Briksene er fra Ilse Crawfords kollektion for Ikea, lampen er Gubis Bestlite-model, mens vægtæppet er lavet af Pernille Folcarelli.

Skænken er fra Christiansen & Co, vasen fra Tine K, lysestagen er et arvestykke og lavet af Bjørn Wiinblad, mens lampen er fra Gubi.

Blandingen af nyt og gammelt giver sommerhuset et både moderne og meget hyggeligt udtryk. Bordet er fra Ikea, platten på væggen har Natalie Jørgensen arvet fra sin farmor, stolene fulgte med huset, og krukken er fra North by North.

Farven hvid snyder vores hjerner til at tro, at ting er større, end de rent faktisk er, og derfor kan det være en god gennemgående farve i små hjem. Hylden på væggen er fra Vipp, sæben fra L:a Bruket, skærebrætterne er fundet på en rejse til Italien, lamperne er fra Gubi og viskestykkerne fra Semibasic.

Over Kaare Klints klassiske safaristol hænger et lille billede af sommerhuset, som det så ud i sin oprindelige form. Puden er fra Nter Interior, skabet fra Lindeberg Design og krukken fra North by North.

Et havebord med udtræksplader er oplagt, hvis du godt kan lide at have mange gæster på besøg. Bordet her er i teak og købt i et havecenter, mens stolene og puderne er fra Ikea. Lanternen er fra The Traveling Band, og trækurvene er fundet brugt.

Et lille udekøkken gør madlavningen lidt sjovere, når vejret er for godt til, at du har lyst til at være indenfor. Udekøkkenet er fra Outstanding, viskestykkerne fra Semibasic, og den lille skammel har den tidligere ejer efterladt i huset.

Med en udendørs bruser kan du skylle sand af tæerne efter en tur på stranden eller tage et koldt bad, når sommersolen varmer lige lovlig meget.

Natalie Jørgensen har prøvet at genskabe det oprindelige sommerhus' stemning og har derfor valgt bambusmøbler til terrassen, som ligner dem, der oprindeligt stod her. Bambussættet er fra North by North og puderne fra Tine K.

Hvis du har naboer tæt på, men gerne vil have lidt privatliv i haven, kan det være en god idé at skærme af med et højt stakit i stedet for en hæk. Her er stakittet malet, så det går i et med huset og giver et sammenhængende udtryk. Solsengene er fra North by North.