Varm indretning
Hus

Boliggalleri: Varm indretning i cool rammer

af Nina Klinker Stephensen / Foto: Tim Wahlfried 14.10.2016
Når man bygger et nyt arkitekttegnet hus, så er den største udfordring at gøre det nybyggede hjem personlig fremfor perfekt. Kom med ind i et hjem, hvor familien har brugt arvemøbler og naturtræ til at give deres moderne boligdrøm sjæl.

Familien Saustrup boede egentlig i en smuk og rummelig ældre villa fra 1911, der fuldt ud tilgodeså deres behov for plads. Men huset krævede også vedligeholdelse, og det endte med at stjæle fritiden i weekenderne.

– Hverdagen er under pres, når man er en børnefamilie og samtidig har gang i en karriere. Og vi kan godt lide, at vores hus og have er i orden, så vi erkendte, at en ejendom fra begyndelsen af 1900-tallet var for tidskrævende, fortæller Pia Saustrup.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Vi savnede at have fri, når vi havde fri, og ville ikke tilbringe weekenderne med vedligeholdelsesprojekter af vores hjem. Vi ville have mere tid til familie, gæster, fest og afslapning. Men vi ville også have et varmt og hyggeligt hjem med sjæl og bløde kroge, siger Pia.

Derfor besluttede hun og hendes mand Henrik at ændre deres boligforhold. Den klassiske, ældre villa blev sat til salg, og solgt på første visning. Det var heldigt, for de havde allerede anskaffet sig deres nye adresse: en grund på samme vej over for deres gamle hus. Her bor de nu i en arkitekttegnet boligdrøm, et langhus på 375 kvadratmeter.

– Huset er i virkeligheden ret underspillet. Omridset af gavlen er fuldstændig som et barn ville tegne et hus: én skorsten og to vinduer! Men når man så kommer indenfor, overraskes man af rummeligheden, siger Pia.

Læs også: Indretning af stuen: Luksus vs. budget

Behov for enkelhed

Indenfor har huset hvide vægge, forskudte plan og masser af lysindfald. Rummene er store, og linjerne er enkle og stramme. Gulvene er af beton, første sal giver indtryk af at svæve, og en gangbro giver kig til underetagen. Arkitekturmæssigt er det et 180 graders stilskifte i forhold til familiens gamle hus.

– Vores stilskifte har ligget og luret i de sidste par år. Vi kom fra romantik og kringelkroge, og havde behov for enkelheden, og det gennemskuede arkitekten Uffe Topsøe-Jensen, som vi i første omgang havde bedt om at tegne en klassisk patriciervilla, fortæller Pia.

Det nybyggede hus passer bedre til familien, for det kræver ikke meget vedligeholdelse og skal hverken males ellers kalkes udvendigt. Vinduer og terrassedøre er i egetræ med rammer af kobber, der patinerer og bliver grønlige – og smukkere – med tiden.

Betongulvene og lofthøjden på 8,5 meter i spiseafdelingen kunne have skabt en dårlig akustik og virket koldt. Men akustikpuds i loftet gør, at lydniveauet er behageligt, og en kæmpelysekrone skaber balance i rummet. Villaen er unik, og der er endnu ikke bygget et tilsvarende hus.

Se de nyeste boliggallerier her!

Arvestykker og design

Fordi rammerne er stramme, skiftede Pia og Henrik de fleste af deres møbler ud, da de flyttede. Men de beholdt enkelte, nøje udvalgte ting, for jo mere minimalistisk en bolig er, desto vigtigere er det at mixe ældre møbler ind i indretningen, mener de.

Ved at blande nyt design med ældre arvesager, og indrette med varme farver, bløde tekstiler og materialer som træ, sten og beton er det lykkedes familien Saustrup at skabe et hyggeligt hjem med masser af sjæl i deres nye omgivelser. Indretningen er moderne med stilsikre, sjove og kulørte detaljer, og resultatet er et varmt og gæstfrit hjem – med plads til fritid.

Kom med ind i boligen her: