Velbevaret villa i Vedbæk
Hus

Boliggalleri: Velbevaret villa i Vedbæk

af Christina B. Kjeldsen / Styling: Rikke Graff Juel / Foto: Christina Kayser O. 3.06.2019
Familien Lolk Nortvigs gamle hus er fyldt med originale detaljer, der stadig kommer til deres ret.

Der er altid blevet passet rigtig godt på det her hus, det kan man bare mærke. Da vi overtog det, fik vi en lille bog med, hvor alle tidligere ejere udførligt har dokumenteret alle de forandringer og forbedringer, der er blevet lavet på huset gennem årene, fortæller Camilla Lolk Nortvig om villaen fra 1887.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De knap 200 m² ligger placeret i hjertet af det gamle Vedbæk nord for København og er fyldt med velbevarede detaljer som sildebensparket, karnap og en snedkereret trappe, der løber som en livsnerve gennem husets etager.

SE OGSÅ: Et uformelt sommerhus i Nordsjælland

Uventet løsning

Feminine detaljer

SE OGSÅ: Funda Christophersens hjem i hjertet af København

BOLIGGALLERI: VELBEVARET VILLA I VEDBÆK

Her bor:
BoligStil:

Fra 1683 og helt op til slutningen af 1800-tallet var det forbudt at 'lade bygge eller indsætte' karnapper på huse i København uden tilladelse, fordi man mente, at det gode lys og den bedre udsigt var på bekostning af naboerne i de omkringliggende etagebyggerier. Med villaer som denne i Vedbæk fra 1887 er det en anden sag, og karnappen i spisestuen åbner virkelig spisestuen op for dagslyset.

Hold væggene hvide, hvis skråvæggene ikke skal overtage rummet, og lad i stedet resten af interiøret være i rolige mørke nuancer. Sengetæppet er fra Tine K Home, og puffen er fra Day Home. Bordlampen er fra Rue Verte, og gardinerne fra Gittes Gardin.

Et badeværelse behøver ikke at være klinisk hvidt. Med mosaiksten i en varm jordfarve spreder hjemmets varme sig helt ud på de kolde klinker.