Boliginspiration: Jul i naturlige rammer
Boligreportage

Boliginspiration: Jul i naturlige rammer

Foto og 12.11.2018
tekst: Lene Samsø.
Hos Camilla Krogh indfinder julen sig allerede i november - men jo tættere julen kommer, jo mere julepynt finder hun frem fra gemmerne. Kom med indenfor og få inspiration til naturlig pynt af grene, mos, gran og andre fine materialer.

I Camilla Kroghs hjem spreder julestemningen sig til hvert et hjørne af hjemmet, jo tættere vi kommer på december. Her starter julen nemlig allerede i november, hvor der dag for dag bliver fundet mere og mere julepynt frem. Det er tydeligt, at både Camilla og hendes søn elsker julen, så der bliver ikke sparet på noget. Men højtiden er aldrig en forbrugsfest for den lille familie, for her sprænges budgettet aldrig af dyre indkøb eller konceptuelle dekorationstemaer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kom med indenfor og bliv inspirereret af de mange fine og kreative idéer.

Mere inspiration til en skøn jul: Lav et yndigt juletableau

Naturtro pynt og tableauer

Camilla lader sig altid inspirere af ting, hun finder i haven eller den nærliggende skov, når hun skal finde på nye idéer til årets julepynt. Og det er også her, hun finder de fleste materialer til de mange kreative sysler, hun giver sig i kast med i julen. Fx har Camilla bundet nogle slanke grene uden løv sammen til en stor stjerne, mens et stort stykke birkebark agerer fad til adventsdekorationen, som hun har fyldt med små kogler og nødder.

– Jeg bliver vildt inspireret af naturen og øjner altid en mulighed for at bringe et stykke af den med hjem, så det kan blive til smuk pynt. Næsten alting bliver jo julet, så snart man tilsætter lys, kogler eller et lille, fint bånd, siger Camilla.

Skønne julegodter: Cheesecake med et twist af jul

Rundtomkring i hele huset er der små hyggelige juletableauer, men især spisebordet er fyldt med forskellige samlinger af grønne dekorationer med masser af levende lys. Camilla laver dekorationerne i fade og skåle, som hun fylder med mos, rustikke bloklys og gerne et par løgplanter. Krukker og vaser stikker hun lærkegrene, palmeblade og lidt friske blomster i, som hun så samler i en uhøjtidelig, harmonisk helhed.

Julen skal passe ind 
i hjemmets rammer

Camilla sørger altid for, at pynten falder naturligt ind i stilen i hjemmet, men heldigvis passer naturens nedtonede og rolige udtryk godt til farverne i rummene, som er holdt i grå nuancer med få kulørte indspark. Hun har en forkærlighed for organiske materialer som hør, træ, flet og natursten, og så kombinerer hun ofte gamle ting, arvestykker, gør det selv-ting og en lille smule nyt design for at skabe et personligt look.

Som de fleste andre har Camilla ekstra travlt med sit arbejde op til jul, men julepyntningen og -bagningen bliver altid prioriteret højt. Det er nemlig vigtigt at nå alle de hyggelige gøremål, der er i december måned. Og hvis venner eller familie kigger forbi, kan de nemt risikere at blive sat til at hjælpe med de forskellige ofte tidskrævende juleprojekter.

Flere fine boliger: Romantisk julebolig klædt i hvidt

– Vores jul er ikke så tilrettelagt, selvom vi selvfølgelig har nogle faste traditioner som fx juletræ, julemiddag og gaver. Men inden for de traditioner er der rimeligt frit slag. Jeg har en del kasser med julepynt, men det er ikke altid, at det hele kommer frem på én gang. Det sker altid lidt hen ad vejen, alt efter hvad jeg lige føler for, fortæller Camilla.

Se de fine billeder fra Camillas julebolig i galleriet: