Boligreportage

Boligreportage: Familien Egelunds julebolig

Tekst og 19.11.2019
foto: Lene Samsø.
Hos familien Egelund er julen et stort hit! Hjemmet oser af en naturlig, nordisk og frem for alt hyggelig jul. Kom med indenfor i det skønne julehjem.

På besøg hos familien Egelund

Det kan tage pusten fra de fleste at skulle pynte 400 m2 op til jul, men for Marianne er det ingen sag. Hun begynder i midten af november, og er først færdig, når familien når til juleaften.

Der bliver pyntet med masser af traditionel, dansk julepynt som Marianne har samlet sammen gennem årene, men også souvenirs fra familiens mange ophold i udlandet får lov at pynte i hjemmet op til jul. Også arvestykker bliver fundet frem, og pyntet bliver bundet sammen af naturmaterialer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her bor: Marianne Egelund, Per Møller Jensen, deres to børn og katten Zimba
Hvad: 400 m2 stor, italiensk inspireret patriciervilla fra 1902 fordelt på tre etager. Huset ligger i Charlottenlund nord for København.
Stilen: Uhøjtidlig og uformel indretning med et mix af arvestykker og souvenirs fra de lande, familien tidligere har boet i.

Marianne går efter en naturlig, nordisk og frem for alt hyggelig jul. Derfor er opholdsstuen indrettet med lune lammeskind og sofabordet er fyldt med naturlige julestilleben. Den gamle æblekasse er fra Holland og fungerer som en rustik bakke til en samling af naturlig julepynt som mos, kogler, sten, grene, frugter og nødder. Farverne holdes i hvid, sort, guld, sølv og kobber.

Marianne finder først og fremmest inspiration til sine dekorationer i naturen, hvor hun samler kogler, kviste, lærkegrene og små bark- og birkestykker. Julebordet er aldrig dækket kedeligt op! Her bliver der pyntet med et mix af naturpynt og sølvornamenter.

Gæsterne bliver budt velkommen ved husets smukke indgangsparti af et overdådigt tableau af friske blomster, grønne grene, modne appelsiner og en snoet granranke og en lyskæde om gelænderet.

Den midterste af husets tre stuer er indrettet som bibliotek og er holdt i lidt mørkere toner. Det er her, familiens juletræ står. I år er det pyntet med papirstjerner, som Mariannes svigerfar har lavet.

Den midsterste af husets tre stuer kaldes for pejsestuen, da den smukke, gamle hjørnekakkelovn er rummets hjerte. Stuen er skabt til mange mennesker, og familien elsker at fylde den op med gæster, særligt på de mørke decemberaftener.

Der er højt til loftet i spisestuen, som er indrettet med møbler, familien har haft med sig, fra da de boede i Hong Kong. Dekorationerne i huset skiftes ud flere gange i løbet af julen, samtidig med at der suppleres med nye. Hvert et lille julestilleben i stuerne beretter sin egen historie, og de bringer forskellige minder frem. De skaber en hyggelig og personlig stemning, som er vigtig for Marianne op til jul.