Boligreportage: Tine K Home
Hus

Boligreportage: Gammel landejendom med sarte toner på Fyn

af tekst og foto GAP interiors / Redigeret til web 3.09.2020
Kom med på besøg i ejerne af Tine K Home's egen private landejendom, der er beliggende i de skønneste omgivelser på Fyn.

På en landejendom uden for Odense på Fyn bor ejerne af interiørvirksomheden Tine K Home, Tine Kjeldsen og Jacob Fossum. Tro mod husets oprindelige detaljer og beliggenhed har de indrettet huset i en moderne landlig og skandinavisk stil i sarte nuancer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Jeg kan godt lide falmede toner, fordi de passer godt sammen med hvid og træ, som jeg foretrækker at indrette mig med, siger Tine Kjeldsen.

Alle væggene på førstesalen og de centrale opholdsrum i stueplan har Tine Kjeldsen og Jacob Fossum malet hvide, så de fungerer som en rolig baggrund for de mere farverige møbler og tekstiler. Enkelte rum som entréen og udestuen har dog fået en grå eller rosa tone.

Et hjem med personligt præg

Indtil 2003 boede Tine Kjeldsen og Jacob Fossum i et lille hus nord for København, mens de drev deres interiørvirksomhed, rejste Jorden rundt og forsøgte at få familielivet til at hænge sammen. Men de havde brug for mere plads.

– Jeg kunne godt tænke mig et hjem, vi kunne sætte vores eget præg på, og som kunne være et projekt, vi aldrig bliver helt færdige med. Det er nemlig især den del af vores virksomhed, som jeg finder interessant. Vi faldt for den gamle landejendom på grund af rumfornemmelsen og omgivelserne, fortæller Tine Kjeldsen.

Huset havde tidligere fungeret som lægebolig og er en klassisk, nedlagt gård med sprossede vinduer og døre. Et af parrets kriterier var, at de skulle kunne arbejde hjemmefra, men huset krævede en grundig renovering for, at det kunne fungere for en moderne familie.

Boligreportage: Gammel landejendom med sarte toner på Fyn

Hvem?
Tine Kjeldsen og Jacob Fossum, som er ejere af interiørvirksomheden Tine K Home. Tine Kjeldsen er kreativ direktør i firmaet, mens Jacob Fossum er CEO. De bor her sammen med deres tre børn, Klara, Tilde og Konrad.

Hvad?
Gammel landejendom på 350 m² fra 1849 på Fyn.

Entréens vægge er malet i en lysegrå nuance for at give rummet dybde, mens tekstiler og flet tilfører varme til indretningen. Vægmalingen hedder elephant skin og er fra Jotun.

Den polstrede sofa er en fransk opfindelse, som stammer fra rokokotiden i midten af 1700-tallet. Gennem tiden har den udviklet sig fra et hårdt siddemøbel til store flydere til de mindre designersofaer.

For at skabe en naturlig overgang fra udestuen til naturen har farven på væggen en jordfarvet, lyserød tone, som samtidig er med til at give rummet et marokkansk og bohemeinspireret udtryk. Tallerkenen på væggen er fra Astier de Villatte.

Indret køkkenet med naturlige materialer som læder, træ og jute, der understøtter den landlige stil. Vælg en løber, der passer i længden til dine køkkenelementer, og som samtidig bløder rummet op.

Har du en lang stue, kan du indrette den i forskellige zoner, som du deler op ved hjælp af sofarygge, gulvtæpper og lignende. Det skaber flere rum i rummet.

Udnyt en endevæg til at indrette den med speciallavede høje paneler og hylder med plads til bøger og nips. Brug pladsen til elegante stilleben.

Brug spejle i indretningen til at åbne rummet op og samtidig reflektere interiør. På den måde fungerer det som et slags levende maleri.

Soveværelset er holdt i neutrale toner, så der er en rolig og afslappende stemning. Sengebord og messinglampe giver varme til rummet.

I husets badeværelse mødes nyt og gammelt. De fritlagte bjælker og de antikke spejle fra Suzanne Varming Antiques giver modspil til de stilrene møbler fra Multiform og Tine K Home.

Spejle blev opfundet for flere tusinde år siden, men det var først i 1700-tallet, at vi begyndte at indrette os med dem. I 1900-tallet blev de dog forvist til kun at være på badeværelset, i soveværelset og entréen. I dag findes de i alle rum.

Mere inspiration?

Kom indenfor i denne herskabslejlighed i Paris, der er et mix af klassisk og moderne design. Se hele boligen her!