Gyldent julehjem i Holte
Hus

Boligreportage: Gylden jul i Holte-hjemmet

Torsdag, 1. oktober 2020 - 14:22 (først udgivet: d. 4. december 2018) - af Nina Klinker Stephensen / Foto: Andreas Mikkel Hansen 1.10.2020
Helena Maria Malmros vil ikke have travlt i julen. Derfor består julepynten af enkle, men effektfulde virkemidler i gyldne toner.

Julen skal være hyggelig, og der er ikke meget hygge ved stress. Derfor pynter Helena Maria Malmros sit hjem allerede i slutningen af november – hurtigt, nemt og udtryksfuldt med små ting, der skaber stemning.

I hjemmet i Holte, nord for København, er julens udtryk naturligt og stemningsfuldt. Først og fremmest bringes naturen inden døre med gran og juleblomster, og så skaber Helena Maria Malmros små farvekoordinerede tableauer af antikke julekugler, blomster og ting med blanke flader i sølv og messing.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Julen er den tid på året, hvor jeg har mest nips og pynt. Min boligstil er i forvejen enkel, klassisk og feminin, og pynten i december skal passe til den stil, der allerede er her. I det daglige har jeg indrettet mig med det, jeg skal bruge, og ikke mere end det. Min juleudsmykning minder sikkert om min barndomsjul, og så alligevel ikke, for her er ingen sløjfer og røde bånd. Rødt har jeg helt valgt fra, siger Helena Maria Malmros.

SE OGSÅ: Villaen med de 6 grantræer

Gul jul

Som noget nyt er farven gul til gengæld valgt til, og det er en tone, der får lov at gå igen i julekugler og gaveindpakning – og i de mere permanente boligting som puder og plaider.

– Hvis man som jeg vælger den mørkegule farve, fungerer den rigtig godt sammen med messing, guld og sølv. Min julepynt er så enkel, at intet har faste pladser. I år har alle mine kønne krystaller fået lov at blive i skuffen, men til næste år hænger jeg dem måske i vinduerne, fortæller Helena Maria Malmros, der foretrækker, at julen har et strejf af naturlighed og enkelhed over sig.

Af den grund går hun heller ikke amok i gaver.

– Forventningen er jo selve julestemningen, og synet af de indpakkede gaver pirrer fantasien og forsøder juletiden, mener Helena Maria Malmros.

SE OGSÅ: Afdæmpet julehjem

Nærvær

Den vigtigste tradition for familien i Holte er dét at samles. Ud over den traditionelle julemiddag og juleaftensgudstjeneste er der ikke mange faste punkter, de skal nå at krydse af i december.

– Min datter og jeg kan lide at lade os inspirere undervejs i december, og der skal være plads til spontanitet. For mig handler julen om familie, nærvær og kærlighed – og om at have tid. I min optik kan man bedst nyde julens vigtige elementer, hvis man ikke render for hurtigt og har kalenderen fuld. Af samme grund skal juleudsmykningen være enkel og hyggelig – og frem for alt så ustresset som muligt, siger Helena Maria Malmros.

Boligreportage: Gylden jul i Holte-hjemmet

Her bor: Helena Maria Malmros, 48 år, personlig assistent og store manager hos guldsmed Rebecca Notkin.
Bolig: Lejlighed på tre værelser med franske altaner tæt på sø og grønne arealer i Holte, nord for København.
Stil: Enkel og elegant julepynt, der smelter ind i hjemmets øvrige indretning.

Få julestemning med enkle virkemidler som levende lys, farvede glaskugler og mistelten. Spisebordet er fra Casa Shop, stolene fra Tolix, og lampen fra Santa & Cole. Væguret er designet af Arne Jacobsen, og bænken er en gammel svensk sag.

Lad farven fra det mest dominerende møbel – som den gyldne bænk her – gå igen i din julepynt. Det skaber sammenhæng mellem pynt og bolig.

Glaskugler kan sagtens pynte andre steder end på juletræet. Hæng fx en mindre klase i matchende nuancer op i silkebånd i vinduet. Kuglerne er bl.a. købt i Beau Marché i København.

Mix nålekviste med bladkviste, hvis du vil give en enkel, grøn dekoration lidt ekstra spil.

Hvis du ikke har lyst eller plads til et stort træ, kan et lille grantræ i potte sagtens sætte stemningen. Stolen og sofabordet er fra Casa Shop, og standerlampen er en klassisk Jieldé-lampe.

Brug knagerækken og dørhåndtaget som dekorationsophæng. Det er julet uden at virke proppet. Knagerækken er fra Gubi, og loftlampen er en Radiohuspendel, der forhandles hos Louis Poulsen.

Et par fyrrekviste i en sølvkande er en både simpel og dekorativ kombination. Sølvkanden er fra Georg Jensen.

Den fulde julestemning opstår, når flere sanser vækkes, så brug gerne både bagværk og citrusfrugter, når du pynter op. Det hvide køkken uden overskabe er fra Kvik.

En enkelt grøn kvist og en lille julekugle på spejlet er et nemt trick med stor effekt. Spejlet er fra Gubi.

Med en stor buket mistelten i de franske døre mellem to rum får du fuldt blus på julestemningen med få midler. Det antikke sengebord er købt hos Rosmosegård, lampen er fra Design by Us, puderne og det gule tæppe er fra Gubi, og det grå sengetøj fra Fabric Copenhagen.

Mere inspiration?

Vi har samlet 15 stemningsfulde stuer, der med garanti kan få dig i julestemning. Se dem alle her!