Boligreportage: Personlighed i charmerende Charlottenlund-villa
Hus

Boligreportage: Se, hvordan indretningsarkitekten har indrettet sit 100 år gamle hus

af Karoline Mathilde Sohn Iversen / Styling: Camilla Tange Peylecke / Foto: Peter Kragballe 18.02.2021
Kom indenfor i indretningsarkitekt Pernille Henriksens charmerende ældre hus, der emmer af personlighed. Se hele hjemmet herunder!

Indretningsarkitekt Pernille Arlien-Søborg Henriksen tager udgangspunkt i rummets stemning, når hun skal i gang med et nyt indretningsprojekt. Det gælder også i hendes eget hjem, hvor stilen følger den stemning, der er i huset fra 1895.

Villaen, som indretningsarkitekt Pernille Arlien-Søborg Henriksen bor i med sin familie i Charlottenlund, er bygget helt tilbage fra 1895. Da de købte huset, blev de hurtigt enige om, at interiøret skulle matche husets stemning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Det, vi faldt for ved huset, var, at der var charme og flere stuer, og vi ville bevare de rum, der var, i stedet for at vælte væggene. Vi ville tage nænsomt om det over 100 år gamle hus, og vi var ret enige om, at vi indretningsmæssigt skulle følge den linje, siger Pernille Arlien-Søborg Henriksen.

Anderledes end på jobbet

I kraft af sit arbejde er Pernille Arlien-Søborg Henriksen vant til at lade rummet, der skal indrettes, inspirere hende. Hvis det er en restaurant, kigger hun på maden og universet. Hvis det er hendes eget hjem, kigger hun på huset og dets charme og forsøger aktivt at arbejde ud fra det i stedet for at ændre det. – Når man indretter, handler det jo om at skabe en atmosfære, og det gælder også herhjemme. Men i hjemmet skal indretningen have personlig karakter. Derfor er det vigtigere, at vi har de ting i boligen, som betyder noget, og giver dem plads, end at det hele matcher, når jeg indretter mit hjem. Der ligger jo meget mere personlig karakter i det, siger Pernille Arlien-Søborg Henriksen.

SE OGSÅ: Gammel landejendom med sarte toner

Personlighed over udstillingslokale

Netop den personlige atmosfære i hjemmet er vigtig for hende.

– Hvis ikke mit hjem er personligt, bliver det karakterløst. Hjemmet er dér, hvor jeg slapper af, og det skal ikke være et udstillingslokale – det skal være rart at være der, siger Pernille Arlien-Søborg Henriksen.

Hun mener, at noget af det, som gør hendes hjem rart at være i, er lyset i boligen. Det giver nemlig nogle muligheder for at udnytte helheden.

– Hver morgen falder lyset ind på en ny måde, og jeg er vild med, at man kan sidde flere forskellige steder og drikke sin kop te. Man flytter sig efter humør, men der er mange steder, man kan være. Jeg kan godt lide at være i mit køkken, fordi jeg nyder at lave mad, siger hun.

Boligreportage: Personlighed i charmerende Charlottenlund-villa

Hvem: Pernille Arlien-Søborg Henriksen, indretningsarkitekt, og hendes mand, Christian, samt børnene Ulrika, 18, og William, 15.
Hvad: Hus fra 1895 på 180 m² i Charlottenlund.

Trekantede lamper hitter lige nu, og den koniske form hjælper med at give godt lys over bordet, da keglen både er nedadrettet og spreder strålerne.

Leg med forskellige former og materialer for et personligt udtryk. Y-stolenes runde former, spisebordets kanter og den kegleformede pendel giver modspil til hinanden, og det gør indretningen hjemlig.

Hvis du står over for at skulle udvælge køkkenfronter og -løsninger, kan det være en god idé at overveje at holde en side åben, hvor der f.eks. som her kan stå kogebøger og glas med råvarer for at give lidt mere personlighed til køkkenet.

En køkkenø kan virke bastant i rummet, men hvis du ønsker en plads til snak og ekstra bordplads, kan du lade underdelen være helt åben, så man kan se igennem. Det giver mindre opbevaringsplads, men mere luft.

Kontrastfarver er altid en sikker vinder, og her er dørkarmen og selve døren mellem køkkenet og spisestuen blevet malet sort. Det markerer tydeligt, at der er en opdeling af rummet, selv om der er åben forbindelse mellem de to rum.

Den klassiske Wienerstol fra Thonet står fint i et hjørne. Et enkelt fritstående møbel kan gøre et gennemgangsrum mere “fyldigt”, som her en udestue eller f.eks. en gang.

En indbygget sofa er en god måde at udnytte alle kroge, og ved at male den i samme farve som væggen smelter den ind og bliver en del af hele huset.

Fornemmelen af tidligere tider bliver forstærket af naturen, der kravler op ad træværket. Med en sti langs huset er det nemt at rykke rundt efter solen.

Billedvæggen har været et hit de sidste par år, og den kan kreeres på mange forskellige måder. Et godt tip, inden billederne bliver hængt op på væggen, er at lægge dem ud på gulvet først for at finde ud af, hvordan de udvalgte billeder bedst muligt hænger sammen.

Hvis du som her har en farvet terrasse, kan du nemt binde uderummet sammen med boligen indenfor ved at vælge en vægfarve, der matcher farven udenfor.

Ved at vælge armatur i messing får du varme ind i rummet, og det giver modspil til den kolde tone, som de grå fliser har.

I stedet for almindelige natborde kan du anvende sideborde. Her er det et sidebord fra Hay, der agerer sengebord i soveværelset.

Mere inspiration?

Louise Johansen, kvinden bag bloggen merne.dk og instagramprofilen af samme navn, har forvandlet en klassisk murermestervilla til et poetisk familiehjem med franske aner. Kom med på besøg i hendes smukke univers her!