grå sofa i nordisk stue
Hus

Boligreportage: Se Louise Johansens smukke familiehjem

af Camilla Tange Peylecke. Redigeret til web / FOTO Peter Kragballe 6.10.2020
Louise Johansen, kvinden bag bloggen merne.dk og instagramprofilen af samme navn, har forvandlet en klassisk murermestervilla til et poetisk familiehjem med franske aner. Kom med på besøg i hendes smukke univers.

En klassisk murermestervilla i Hedensted, med alt dens sjæl og historie, danner rammen om Louise Johansen og familien på fires hverdag. Louise Johansen har formået at give det lille hus et poetisk dna, der rækker ud over den charme, husets klassiske rammer tilbyder i sig selv. Loppefund er sat sammen med karakteristiske møbler og giver hjemmet kant. Louise Johansen har mikset forskellige stilarter, materialer, former og epoker – alt det, man normalt ikke ”må”, hvis et hjem skal fremstå roligt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hjemmet kunne da også nemt være endt som ét stort rod, for det er Louise Johansens legeplads, men alligevel fremstår det som et harmonisk familiehjem.

LÆS OGSÅ: Lys og enkel helårsbolig på Møn

Uhøjtidelig sammensætning

Legen består i at sammensætte ting, der ikke typisk passer sammen. Franske vintagefund og nye designerlamper blander sig med kreative DIY-projekter, som f.eks. det runde spisebord, som Louise Johansen selv har designet og fået hjælp til at bygge af en smed. Indretningen er i konstant forandring, og næsten alt, der bliver slæbt ind over dørtærsklen, får en lille makeover, før det finder på plads.

En ny levevej

Louise Johansens afslappede tilgang til interiør er formentlig nøglen til hendes succes på de sociale medier. I dag driver hun bloggen mernee.dk og en Instagram-profil, hvor følgerne kan spejle sig i hendes hjem. Her får bunker af tøj og papir lov at ligge fremme, køkkenet er af den budgetvenlige slags fra Ikea, og forældresoveværelset er flyttet ud i udestuen.

Gang med billedevæg

Lav en billedvæg med effektfuld galleriophængning fra gulv til loft i et gennemgangsrum, der er svært at indrette med møbler. Billederne på væggen er et mix af loppefund og værker fra Curated Copenhagen og Bendtsens. Lampen er en klassisk Radiohus-pendel, der nu bliver produceret af Louis Poulsen.

På køkkenhylden

På køkkenhylden står et farverigt mix, og kun få dele er ens. Her står alt fra franske vintagefund til japansk keramik og en klassisk Knabstrup-syltepotte.

Det runde spisebord

Det runde spisebord er hjemmebygget af en bordplade fra Thorsø og en metalfod lavet af en smed. Rundt om bordet står Wegners klassiske Y-stole tilsat småblomstrede puder, og over bordet hænger en Akari-pendel fra Vitra.

En dør fra soveværelset

En dør direkte fra soveværelset til haven trækker naturen ind og rummet ud i det fri. Her er soveværelset indrettet i udestuen, da der ikke er nok værelser i huset. Sengetøjet er fra Tekla.

Et gammelt skab i moderne stue

Et gammelt skab kan bløde moderne, grafiske møbler og lamper op. Lampen er fra Muller Van Severen, skabet er fundet brugt. Skamlen er købt hos interiørbutikken Les Coulisses i Aarhus.

Vægge i matchende farver

Har du kig gennem flere rum, så mal væggene i forskellige, men matchende farver. Her komplimenterer en varm beige i køkkenet den grå kalkvæg i stuen og fremhæver forløbet gennem rummene. Stagen på bordet er designet af Ilse Crawford for Georg Jensen. Lampen i spisetuen er fra Please Wait to be Seated.

MERE INSPIRATION:

Se også denne boligreportage: Frederiksberg-villa med en personlig historie