Boligreportage

Et provencalsk drømmehus

af Jytte Boch 30.01.2015
Det dansk-franske par, Rikke Hultgren og Georges Trad, der står bag butikken Luberon, har selv tegnet og bygget et ægte, provencalsk drømmehus i Nordsjælland. Kom med indenfor her!

Til hverdag styrer de butikken Luberon i Hørshom, hvor de sælger med importerede jern- og træmøbler, byggematerialer, klinker, badeværelsesudstyr, porcelæn, lysekroner, kirkestager med mere, alt sammen fra Frankrig. Når det er fyraften, vender de næsen mod deres provencalske drømmehus, som udelukkende er lavet med byggematerialer fra Frankrig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Smuk fransk stemning i hjemmet - sådan gør du!

Huset er selvbygget i fransk landstil på 350 m2, beliggende i Hørsholm i Nordsjælland, g stilen er gennemført rustik – en fransk landstil med jordfarver og rå materialer som sten, træ og jern.

Se store boliggallerier og find inspiration til din indretning i ISABELLAS!

Sådan blev huset skabt:

  • Drømmehuset skulle være i ægte fransk landstil, så hver gang parret besøgte Frankrig, tog de masser af billeder af gamle, franske landhuse til inspiration.
  • Byggestil og materialer blev nøje studeret i franske boligmagasiner, inden huset blev tegnet.
  • For at gøre huset autentisk, var franske håndværkere ind over byggeriet, og alle byggematerialer blev købt i Frankrig.
  • For at bevare noget af det oprindelige husmandssted byggede de det nye hus uden om det gamle. De færdiggjorde først den ene ende af huset, så de havde et sted at bo, mens den anden del blev lavet.
  • Huset har råt pudsede vægge i jordfarver, og det er næsten kun valgt materialer som sten, jern og træ, der har fundet sted ind i hjemmet.
  • Interiør som gamle, franske lysekroner, smukke alterstager, møbler af massive, gamle planker, franske senge og jernsofaer er til sidst fyldt ind i hjemmet.

Få et betagende badeværelse - bliv inspireret her!

Kom med indenfor i den charmerene bolig – se med i galleriet herunder: