Lejlighed

Indret med rå storbydetaljer og naturlige elementer

Tekst og foto: Kaul Production 2.03.2016
Besøg parret, der har indrettet sig med et mix af naturlige elementer, rå storbydetaljer og etniske indslag i deres Vesterbro-lejlighed. Tag med på opdagelse i deres mange unikke løsninger.
Rå overflader og mixede teksturer er hovedingredienserne i Cecilie Sonne og Mikkel Webers storbyoase i københavnerbydelen Vesterbro. Den 130 kvadratmeter store lejlighed er et personligt mix af nordiske naturlige elementer, rå storbydetaljer og skæve etniske indslag. – Jeg bruger kontraster, når jeg indretter. Bl.a. sammensætter jeg rå naturmaterialer med etniske elementer, siger Cecilie Sonne. Hun har stort set indrettet hele lejligheden med genbrug fra enten dba.dk, arvestykker eller loppefund, som hun har upcyclet, fx en rumdeler bygget i herregårdsfliser eller en bogreol lavet af gamle frugt- og ølkasser. Læs også: Sådan indretter du med loppefund og rejseminder Cecilie går meget op i, at genbruge ting. - Hver enkelt ting får større personlig betydning, når de har deres helt egen historie. Jeg elsker at kombinere det med nye ting, det synes jeg giver mit hjem en rå stil med både kant og nostalgi, siger hun.

Fra Vesterbro-lejlighed til N.Y.-loft

Parret har stort set lavet alt i lejligheden selv, også når det kom til de store projekter. Blandt andet har de ændret planløsningen, så den passede bedre til deres livsstil, og køkkenet er flyttet fra lejlighedens bageste rum og helt frem. – Et af mine helt store personlige projekter i lejligheden har været at skabe den rå murstensvæg i spisestuen for at få et cool og råt newyorker-look. Det tog en evighed, men jeg elsker den væg, siger Cecilie Sonne. Læs også: Nybyg med etnisk sjæl

Fælles projekter

Cecilie Sonne er indretningsdesigner, og det kreative par laver mange af lejlighedens løsninger i fællesskab. Det er deres spisebord, som de har designet i fællesskab, et eksempel på. Bordpladen, der er skåret ud af ét eneste stykke træ, er så godt lavet, at det råber på at blive rørt. – Når først jeg er startet på et kreativt projekt, kan jeg overhovedet ikke tænke på andet. Det er den ene ting, der kan få mig til at leve fuldstændig i nuet. Men det er først, efter jeg har mødt Mikkel, at jeg har haft mulighed for at kunne udleve alle mine idéer i praksis. Han kan nemlig bygge det hele selv. Jeg har rigtig fået blod på tanden, efter jeg har set, hvor fine resultater vi kan lave sammen, siger Cecilie Sonne. SE BILLEDERNE AF LEJLIGHEDEN, OG FÅ GODE INDRETNINGSTIPS I GALLERIET HERUNDER!