Indret sommerhuset med loppefund, farver og mønstre

Sommerhuset i landsbyen Lundsbruun i Sverige er et tidligere bageri, som havde stået tomt længe, da Tine Gertsen og hendes mand købte det for år tilbage. Det var i en ekstremt dårlig stand, men det afskrækkede ikke de to fra at købe huset. 
 
– Huset var faldefærdigt, men virkelig charmerende. Det var kærlighed ved første blik, siger Tine Gertsen med overbevisning i stemmen.

Respekt for det svenske

I tre måneder arbejdede familien både dag og nat for at sætte huset i stand. Udenpå blev huset igen malet falurødt ligesom mange andre svenske træhuse. 
 
– Vi har renoveret huset med stor respekt for den svenske tradition. Derfor har vi også valgt at beklæde væggene indenfor med paneler eller svensk tapet, fortæller Tine Gertsen.

Masser af loppefund

For at få huset til at virke friskt og lyst malede de nyslåede husejere alle trægulvene i huset hvide. Det store spisebord, som er familiens samlingspunkt, er lavet til stedet af Tines mand. Det blev også malet hvidt for at understrege den lyse stemning. Stole, borde og reoler til resten af huset, der matcher den svenske landsbystil, har parret fundet på loppemarkeder.
 
– Vi elsker farver og mønstre, især med blomster, prikker og striber. Det understreger sommerstemningen i vores feriehus, siger Tine Gertsen.

Friske blomster i alle rum

Huset har i dag tre soveværelser, der i stil med resten af huset er indrettet med gamle møbler, som Tine har fundet på markeder. Og friske blomster. Altid masser af friske blomster. Der er nyplukkede eller afskårne blomster i alle rum, når familien er i sommerhuset – det hører sig til. Blomsterne køber Tine på byens marked eller plukker dem mellem havens krogede træer. Der er idyl for alle pengene i familiens ferieparadis.