Hus

Minimalisme i Holteboligen

af Nina Klinker Stephensen, Foto: Frederikke Heiberg 18.07.2013
Minimalisme og landidyl er kodeordene i den gennemrenoverede landvilla nord for København. Både ude og inde er rammerne hvide: vægge, lofter og også de fleste af møblerne.

Gedigne lyse planker pryder gulvene hele vejen igennem den 217 kvadratmeter store villa i to etager og er med til at understrege letheden og det åbne udtryk. "Vi har bevidst undgået gulvtæpper og gardiner og er gået efter mange og store vinduespartier for at få så meget lys i boligen som muligt," fortæller Rikke Stendorf. Hun har gjort en dyd ud af, at der ikke må være mørke hjørner i boligen, som oprindelig blev bygget som et sommerhus i 1917.

Læs også: 6 entréer med stil

Gennemført stil

Rikke og Peter Stendorf har indrettet villaen i en gennemført sort og hvid kun brudt af enkelte møbler i råt træ, fx en plade fra et stillads og en gammel stige. På den måde er det lykkedes parret at skabe en stil, der både er varm og 'cool', hyggelig og enkel. "Jeg er ikke så vild med stærke farver, men kan bedst lide pasteller. Basis skal være lys og let med enkelte kontraster", fortæller Rikke.

Tilfør fransk stil til dit soveværelse

Lys op med kip
I flere af boligens rum er der loft til kip. Det giver masser af lys til rummene og er med til at understrege oplevelsen af enkelhed. Stuen er møbleret med en stor lys flydersofa mikset med danske møbelklassikere, køkkenet er holdt i hvidt med åbne hylder i stedet for overskabe, og flere steder i boligen har parret fået lavet indbyggede løsninger som fx skabe, en bænk med skuffer og en pejs i væggen imellem to rum.

Loppemarkeder 2014 - Det skal du gå efter