Hus

På besøg hos Per Hillo

af Mette Andersen Foto: Jan Ove Kristensen 2.11.2012
Sammen med sin kæreste, Tina Iben Hansen, bor Per Hillo i en ældre grosservilla i Slagelse. Se hvordan de pynter op til en rå og romantisk jul. Hos dem hersker ingen julestress eller dårlig samvittighed, hvis kagerne ikke er hjemmebagte. Julegaverne - de er til børnene og til de værdigt trængende rundt omkring i verden.

Parret bor sammen i den store villa, som består af intet mindre end 8 værelser og tre badeværelser. Hjemmet er præget af kunst og en personlig blanding af nyt og gammelt. Egentlig har parret ikke altid været vilde med julepynt, og især Per Hillo mener, at mængden af pynt skal være særdeles begrænset. Alligevel lykkes det Tina, at snige lidt hyggeligt ind i boligen. Mens Per Hillo er til store armebevægelser og voluminøse møbler, er kæresten mere til småt og hyggeligt. Juleboligen er derfor endt med, at være en fin blanding af de parrets ønsker.

Ingen julestress

Parrets regel nr. 1 er, at de skal nyde julen og må ikke være fortravlede. December er lig med afslapning og hygge, så hvis ikke der lige bliver bagt en søndag eftermiddag, er det ingen katastrofe. Derimod er det helt legalt, at købe kagerne for at undgå stress. Det gælder også juleaften, hvor alle medbringer en ret til den traditionelle julemiddag med and, flæskesteg, røkål osv., således at dem som lægger hus til, ikke skal stå og være stressede hele dagen. Julegaverne - ja, de er til børnene og til de værdigt trængende. For eksempel kan der under juletræet typisk ligge et gavekort til en ged til en fattig familie i Nepal, nødhjælpspakker eller lignende.