Menuer

Tapas: Lav lækre tapas-forretter til nytår

Begynd en dejlig nytårsaften med boblende champagne og de lækreste tapas - så er du sikker på, at resten af festen bliver et hit.
Christine Agertoft / Foto: Columbus Leth 26.08.2020
tapas

Man kan nemt komme til at sidde meget længe omkring bordet nytårsaften, og nogle gange kan nytår blive en meget formel affære.

For at skyde festen i gang på den rette måde har vi samlet en masse gode tapas-retter, som løsner lidt op for stemningen.

Tapas indbyder til en afslappet stemning, hvor man smager lidt på alle retterne, mens man hyggesnakker med hinanden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også disse forretter:

13 gode tapas-retter til nytår

Vi har samlet 13 lækre tapas-retter, som du kan mikse og matche, som det passer dig. Du kan enten vælge udelukkende at servere skaldyr og fisk eller helt holde dig fra havet og i stedet lave lækre tapas med kød og grønt.

Det er helt op til dig at kombinere retterne, som det passer dig og din nytårsmenu:

Nem tapas-ret: Bresaolaruller

Hvis du er på jagt efter en populær og nem tapas-ret, så er bresaolaruller det oplagte valg. De tager ingen tid at lave, og alle elsker dem. Find opskriften her!

Nem tapas-ret med bresaola

Lækre og nemme krebsereder

Det tager kun 5 minutter at lave denne skønne tapas-forret, men den ligner en million, og dine gæster vil aldrig gætte, at den er lavet på ingen tid. Find opskriften her!

Tapas forret med krebs til nytår

Hel karljohansvamp i butterdej

En smuk og enkel opskrift på en tapas-ret fra Michelinrestauranten Flocons de Sel i Frankrig. Perfekt som supplement til kødtapas eller som del af en vegetar-tapasmenu. Find opskriften her!

Tapas forret med svampe til nytår

Nordisk forret med røget laks

Røget laks er et nemt og smagslækkert valg til din forret eller til tapasmenuen. De indlysende fordele er selvfølgelig, at røget laks ikke skal tilberedes, og næsten alle er vilde med det. Samtidig spiller den rigtig godt sammen med andre ingredienser. Find opskriften her!

Tapas forret med and til nytår

Nemme græskarwraps

De her nemme græskarwraps er en farverig og velsmagende ret, der både kan fungere som forret eller tapas-ret. Find opskriften her!

Tapas forret til nytår

Kammuslinger med sød tomatkompot og kaviar

En dejlig tapas-ret, som får det bedste frem i de lækre kammuslinger, som så mange ynder at servere til nytårsaften. Find opskriften her!

Tapas forret med kammusling til nytår

Lynstegt tun med æblesalsa

Giv dine gæster en ret de sent vil glemme. En ret hvor den friske tun lige har kysset panden, og den tilhørende æblesalsa giver fisken interessant modspil. Find opskriften her!

Tapas forret med tun til nytår

Tapas med knoldselleri, saltet torsk og rødbede

Denne lækre ret med knoldselleri er en del af en nordisk tapasmenu med seks retter. Den er særlig god og velsmagende, fordi den er lavet af gode lokale råvarer, der er del af det nordiske vinterkøkken. Find opskriften her!

tapas

Skaldyrstapas

I denne opskrift får du faktisk 4 tapas-opskrifter: østers og rødløg i eddike, vagtelæg med urtesalt, ceviche med skalotteløg og ærtesuppe med stegte kammuslinger. Find opskrifterne her!

Tapas forret til nytår

Figner med gedeost, radicchiosalat og tomatsalsa

Denne ret indeholder faktisk 3 opskrifter på lækre tapas, som du nemt kan lave. Du kan enten blot lave figner med gedeost, radicchiosalat eller tomatsalsa. Samme smager de himmelsk, men de kan også kombineres med andre tapas. Find opskriften her!

Tapas forret til nytår

Nem tapas med røget andebryst

Overrask dine gæster med den her gode hapser med delikat røget andebryst, peberrod og pære i starten af middagen. Lad den fungere som en forret eller som del af en større tapasmenu. Selve retten er nem at lave, og smagen er sofistikeret og rund. Find opskriften her!

Tapas forret til nytår

Tapas med stenbiderrogn på kartoffelrøsti

I denne ret er blinis skiftet ud med små røsti-hapsere i stedet og toppet med lækker stenbiderrogn. Et vanedannende godt bud på en tapas-ret. Find opskriften her!

Tapas forret til nytår

Pocherede østers, brøndkarsecreme og ristet boghvede

Hvis du drømmer om guddommelige østers, der passer helt perfekt til et boblende glas champagne, så er disse pocherede østers det rette valg. Find opskriften her!

Tapas forret til nytår østers

Flere nytårs-forretter?

Se vores 10 festlige forretter til nytår, og find den forret, som passer bedst til din nytårsmenu! Få alle opskrifterne her!