Sommerhus i det grønne

Midt imellem de gamle bjergfyrs høje, nøgne stammer i udkanten af det område, der hedder Ruslands Bakker ved Hornbæk, ligger Henriette og John Heegaards lille perle af et sommerhus.

Når man sidder i drivhuset i den skønne sommerhushave og nyder livet, kan man ikke undgå at geare helt ned og føle sig et med naturen. Drivhuset er nemlig gravet ned, så man bogstaveligt er omgivet af grønt. 

Læs også: Byhus med eksotiske strejf

Skandinavisk countrystil 

Indretningen inde i sommerhuset emmer af sommer på landet. Skandinavisk countrystil kalder Henriette selv stilen, der i høj grad er baseret på smukke gustavianske antikviteter og en klassisk basisstil, der giver tyngde til rummene og ellers passer til husets størrelse.

Et usædvanligt drivhus

Det nedgravede drivhus er Henriettes  påfund. Det er helt usædvanligt gravet ned i baghaven, så kun glastaget ses mellem græstotter og staudebede. At drivhuset er gravet ned betyder, at her er frostfrit, uanset hvor hård vinteren måtte blive. Og dermed har familien fået det perfekte overvintringssted til de planter, der ikke kan tåle det kolde danske vintervejr. Drivhuset er indrettet med vandingsanlæg, et stort arbejdsbord med zinkbordplade og et lille siddehjørne – alt sammen i en tidløs og alligevel nostalgisk stil. Foruden figner, citrus, lavendler og sommerblomster har Henriette også krydderurter, agurk og tomater i drivhuset.

Læs også: Forvalterbolig i svensk landstil

I galleriet nedenfor kan du tage et i Henriette og Johns skønne sommerhus og have: