Hus

Spansk stenhus på Menorca

af Susser Feit, Foto: Helle Schjønning 26.06.2013
Se det smukke spanske stenhus på Menorca, og bliv inspireret til sydlansk indretning i dit eget hjem.

Mit hjem skal være et sted, hvor jeg kan arbejde, have gæster og slappe af. Lidt rod gør ingenting, så længe der er en god personlig stemning," siger Ursula Mascaró, der har restaureret sit gamle menorcinske landhus ikke langt fra stranden i den lille by Es Castell med respekt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nyt liv til det gamle
Stenhuset, der blev opført for over 100 år siden af en kvægfarmer, har stadig det oprindelige fodertrug af sten, blot omdannet til sofa, og det er bare ét af eksemplerne på, hvordan Ursula Mascaró har bevaret ånden fra det gamle stenhus - i en opdateret version.

Boliggaleri: Et hjem med unikke rejsefund

Menorca i blodet
Ursula Mascaró har en lang familiehistorie på Menorca. I stedet for at forfølge en bestemt boligtrend eller veldefineret stil har hun fulgt Menorca og Middelhavets indretningstraditioner og tilføjet elementer af familiens liv på øen. "Jeg synes, man skal bruge de træsorter og kakler, som der er tradition for på øen. Men om det er fine og dyre sager, noget billigt fra det lokale marked eller en smuk ting fra naturen, er ikke vigtigt. Bare der er en idé med de valg, man træffer," siger Ursula Mascaró.

Læs også: Stjæl stilen fra Københavns hotteste restauranter

Lyst og lækkert på den rå måde
Ursula Mascaró har satset på masser af hvidt, naturfarvet, gyldent, mørkebrunt træ og indslag af azurblåt, da hun skulle indrette huset. Kig efter fine kakler, når du er på loppemarkeder og snuser rundt i interiørbutikker, både i ind- og udland. Gyldne metaller som kobber og bronze er også anvendelige, når man gerne vil skabe sydlandsk charme i hjemmet, og netop nu bugner butikkerne med netop kobber, se fx efter lysestager og runde fade til sofabordet. Glem alt om poleret stål, men kig gerne efter støbejern.

Sådan laver du dit eget spisebord