Boligreportage

Svensk idyl: Loppefund og romantik

af Anita Lindberg & Havefruen 23.10.2009
Foto: Philippe Kress
Dorte Christiansen har skabt et hjem, hvor der ikke er nogen grænser for kreativiteten. Der er loppefund, blonder, pynt og dekoreringer overalt

Et svenkrødt hus på en vildtvoksende grund med en blinkende sø i Småland i Sverige. Læg dertil loppe- og genbrugsfund, arvestykker og en kreativitet skaberglæde ud over det sædvanlige. Hvad Dorte Christiansen ikke syer, maler hun, og hvad hun ikke maler, det dekorerer hun.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Næsten alt er genbrug
Dorte Christiansens svenskrøde drøm af et hus ligger i en af Smålands store, vidstrakte skove. Huset bugner af kuriosa og spændende samlinger. Indretningen er næsten 100 % genbrug. Her findes stort set intet nyt. Alt er fundet på loppemarkeder og hos antikvitetshandlere. Hun er simpelthen vild med gamle pyntelige ting. Overalt står hendes loppefund og arvestykker sirligt arrangeret i fine tableauer og stilleben.

Dorte, der er ud-dannet blomster-dekoratør med eget firma, "Havefruen", omgiver sig altid
med blomster.

Et kreativt frirum
I Dortes stuer er der bløde puder, blonder og pastelfarver i lange baner. Hun dekorerer i et væk, og hun kan ikke lade være med hele tiden at lave om og flytte rundt, så stuerne konstant får et nyt udtryk. Hun har mange hobbyer, fx tegner og maler hun blomster, hvor hun kan komme til det. For Dorte er det vidunderligt at have et sted, hvor man i den grad kan slå sig løs, skabe og omskabe, dykke ned i fortiden og lade de gamle ting komme til ære og værdighed igen.


Næsten alt i stuen er hjemmegjort: Pudevår, lampeskærm, den søde stol, som stod i laden og nu er stuens bedste siddeplads.


Der er aktivitet og gang i køkkenet, og lige om lidt vil her dufte af nybagte kanelsnegle.
Et rigtigt sommerhusgæsteværelse, der også bruges som systue.