IKEA-hack: IKEA-køkkener med snedkerfronter
Køkken

19 IKEA-køkkener, der ligner en million

Opdateret: Onsdag, 29. september 2021 - 10:31 - udgivet første gang 2019 - af Simone Clausen og Charlotte Kobberøe Fink / Foto: PR 29.09.2021
IKEA indeni, snedkerløsning udenpå. Se 19 budgetvenlige køkkener, der ser ud til at være en formue værd – og bliv klogere på de firmaer, der har specialiseret sig i at lave fronter til IKEA-moduler.

Der er langt fra det billige og brugervenlige IKEA-køkken til det skræddersyede snedkerkøkken. I hvert fald når det kommer til prisen.

Men det behøver ikke længere være enten eller. De seneste år er der dukket flere og flere køkkenfirmaer op, der tilbyder eksklusive løsninger til IKEAs masseproducerede køkkenmoduler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ansigtsløft til IKEA-køkkenet

Herhjemme i Danmark er det blandt andet køkkenvirksomheden &Shufl, der tilbyder dansk snedkerhåndværk skræddersyet til IKEAs indmad. Filosofien bag &Shufl er at gøre op med alle de ens køkkener og i stedet for opfordre til at mikse og 'shuffle', så du kan få et køkken, der passer præcis til dig.Alle køkkendesigns kan fås i et væld af farver og træsorter, så den eneste udfordring er blot, at du skal beslutte sig for, hvordan drømmekøkkenet skal se ud.

Hos danske Reform kan du få køkkener skabt af anerkendte designere og arkitekter til en pris, der er til at komme i nærheden af. De har blandt andet køkkener designet af Cecilie Manz, Norm Architects, Bjarke Ingels Group og Muller Van Severen.

Nedenfor har vi samlet 19 køkkener, der alle består af IKEA-indmad og et skræddersyet og eksklusivt ydre.

Reform - Vælg et Reform køkken

Det danske køkkenfirma Reform specialiserer sig i at fremstille eksklusive rammer til køkkenelementer fra IKEA. Firmaet samarbejder med en række håndplukkede designere og arkitekter for at skabe kreative og ikke mindst prisvenlige løsninger til køkkenet.

Basis

Basis-serien er med sit karakteristiske indfræsede greb inspireret af 1960’ernes håndværk og er indbegrebet af minimalisme - og det giver god plads til at lege med farver og materialer. Her ses Basis-fronterne i linoleum i farven Mushroom med greb i natureg - men lågerne kommer også i både finer og i malede udgaver, så du kan sammensætte din egen favorit.

ikea-koekkener-der-ligner-en-million-reform_basis_linoleum_

Strap

Køkkenet Strap er designet af ingen ringere end Bjarke Ingells Group og byder på et tidløst design, som alligevel bliver hypermoderne med de nytænkende og slidstærke greb, der er lavet i sikkerhedsselestof! STRAP fås i egefiner og hvidmalet mdf.

ikea-koekkener-der-ligner-en-million-reform_big

Frame

I samarbejde med Reform har Note Design Studio fra Stockholm designet køkkenet Frame. Designet kommer i versioner, en hvid og lyseblå samt en version i massivt egetræ. Med sine glatte overflader og det populære mørke træ, udtrykker køkkenet varme og eksklusivitet, samtidig med at det ikke forstyrrer øjet.

Match

Reform har lanceret køkkenet Match designet af den belgiske designduo Muller Van Severen. Ved at udfordre det traditionelle køkkendesign er Match et kreativt miks af tidløse, solide og klassiske materialer kombineret med et udvalg af seks farver: blå, hvid, brun, grøn, rød og peach. Kombiner og vælg farverne efter egen smag, og sæt dit eget personlige præg på køkkenet.

Degree

I sin enkelthed har Degree-køkkenet et naturligt og klassisk look med et grafisk tvist. Køkkenet fra Reform er designet af Cecilie Manz og kan fås i med fronter i to forskellige versioner: malet i lys grå og fineret Oregon Pine. Køkkenlågerne i naturmaterialet Oregon Pine har på både for- og bagsiden smalle åretegninger i fineren, som er vinklet i 45 grader, som betyder, at årestregerne ligger på skrå.

&Shufl

Hos &Shufl kan man designe sit eget personlige køkken gennem deres køkkendesigns bestående af dansk snedkerhåndværk, skræddersyet til IKEAs moduler. Med inspiration fra deres seks forskellige kollektioner - Wood, Linoleum, Raw, Painted, Bamboo og Laminat - kan du kombinere farver og materialer alt efter eget ønske - med fronter, sider og bordplader 100 % produceret i Danmark.

Wood & linoleum

Her ses en kombination af kollektionerne Wood og Linoleum i &Shuffls showroom ved Frederiksholms Kanal - et godt bud på et moderne køkken, der inviterer naturens farver indenfor. Ved at kombinere kollektionerne, materialerne og farverne kan du skabe et unikt look, som passer til din personlige stil.

Andshuffl wood og linoleum

Linoleum

Det bordeaux køkken er et smukt alternativ til det klassiske hvide, og den matte, organiske overflade er helt i tråd med tidens store køkkentendenser. Linoleum-kollektionen består af 14 forskellige farver, som kan kombineres alt efter ønske.

shufl-andshufl-burgundy-powder-linoleum

Wood

Wood-kollektionen fra &Shufl består af tre forskellige træsorter: røget eg, eg og elm. En fællesnævner i kollektionen er træfinererne, som fremstår på både for- og bagsiden.

shufl-ikeahack-designerkitchen-andshufl-fronts-skuffer-skabe-laager-t

FormPlus

Formplus leverer eksklusive snedkerløsninger til IKEAs prisvenlige moduler og så til en pris, der er til at betale. Med showrooms i både København og Aahus, kan du nemt opleve deres køkkener og smarte snedkerløsninger.

Plus 1

Formplus’ moderne fortolkning af retro-lågen er Plus 1, som kendetegnes ved snedkerdetaljen i form af det runde indbyggede greb. Med den lysegrå laminatfront og runde greb i massivt træ bliver retro-looket blandet med det moderne og skaber kontrast i køkkenet.

Plus Line

Plus Line er FormPlus’ mest efterspurgte snedkerfront, som med sine vandrette træstave får øjnene til at glide gennem rummet. Snedkerdetaljen med gribesporene, der følger de vandrette træstave, skaber spil i fronternes udseende.

SuperFronts

Hvordan kan man få et one-of-a-kind møbel, uden at det skal koste en formue? Det var spørgsmålet de to grundlæggere Monica og Mick Born spurgte sig selv om. Så uden at gå på kompromis med deres kreativitet skabte de Superfronts, der laver fronter til diverse IKEA-møbler. Det er alt fra kommoder til skabe og køkkener.

No Pattern

Skal håndtagene spille en større rolle i køkkenet, så er fronterne No Pattern fra SuperFronts et godt valg. Farven på køkkenet på nedenstående billede hedder Silent Greige, og den rolige nuance efterlader plads til at lege med valg af greb og bordplade. No Pattern-serien kommer i 13 doucede farver.

ikea-koekkener-der-ligener-en-million-superfront-no-pattern-silent-greige

Plain -The Wood Collection

Drømmer du om et køkken i træ, så tag også et kig på SuperFronts trækolletion, der kommer i seks forskellige nuancer, og som med sit organiske udtryk passer perfekt til den nordiske indretning.

ikea-koekkener-der-ligner-en-million-superfront-wood-collection

Illusion

SuperFronts er kendte for mønstrede fronter, som kan kombineres med glatte fronter som vist på billedet. Mønstrene giver et legende udseende og giver mulighed for at sætte sit eget personlige præg. Skab en rød tråd i rummet ved at vælge greb i samme farve som vask og armatur.

A.S. Helsingö

A.S. Helsingö er en finsk virksomhed, som ligeledes er gået ind i branchen med IKEA-hacks. Deres mission er at gøre det muligt for alle at skabe et unikt og personligt køkken - til en pris, som er til at betale. A.S. Helsingö har bevæget sig over grænserne og forhandles nu også i Danmark.

Ensiö

Ensiö er navnet på en af A.S. Helsingös fronter. De profilerede låger har et klassisk udtryk, og de fås enten i MDF eller i lakeret eg. Vil du bløde det romantiske udtryk lidt op, kan du vælge et greb i et mere moderne udtryk eller vælge en farve, der giver køkkenet mere karakter. Alle A.S. Helsingös låger kommer nemlig i 16 forskellige nuancer.

Ingarö

Ingarö-serien byder på matte og enkle fronter, der kan kombineres med et væld af materialer og farver. Ønsker du at skabe shaker-stemning, så gør som på billedet, og lad køkkenelementerne stå eller hænge fremme.

Järfälla Kök

Det svenske firma Järfälla Kök er en familievirksomhed med over 40 års erfaring i køkkenbranchen. Som et nyere tiltag er de hoppet med på bølgen og fremstiller fronter, der også passer til IKEAs moduler. Järffälla Kök sætter en dyd i at hver en ordre er unik og fremstillet specielt efter kundens personlige stil.

Klassisk

I stedet for at vælge de sikre farver, er farven mint blevet et populært alternativ til køkkenet. Ved at vælge en lys bordplade i træ får du en moderne, landlig stil. Skab en kontrast til de lyse farver ved at tilsætte nogle elementer i sort, som f.eks. barstole eller væglamper.

Modern

En god måde at gøre dit køkken mere personligt på, uden at skulle kaste sig ud i vilde farver, er valget af greb. Vælg f.eks. brune læderhåndtag som på billedet for at skabe kontrast til de enkle og glatte fronter fra serien Modern fra Järfälla Kök.

Custom Fronts

Det engelske Custom Fronts blev grundlagt i Sussex lige udenfor London af parret Ian og Rachel. Med en forkærlighed for træ i alle farver og sorter og fokus på bæredygtighed, tilbyder de håndlavede snedkerløsninger til køkkener, lavet af IKEAs allerede etablerede moduler.

Grangehill

I dette lyse og åbne køkken består lågerne af hvidt europæisk egetræ. Med sine naturlige årer og glatte side uden greb giver fronterne en fornemmelse af udefølelse indenfor. Skab farvespil i køkkenet ved at lade vaser og skåle stå fremme.

Hammersmith

I stedet for at kaste sig ud i et køkken i en vild farve, kan du male væggene i køkkenet. Hammersmith-køkkenet byder på blege toner af det nordiske hvidolierede birketræ, der bliver bragt til live af den mørkegrønne vægfarve. Grebene i messing giver god kontrast til det lyse træ og mørke vægge.