entre_baenk_opbevaring
Entré

5 smarte entrébænke

af Redaktionen 4.08.2022
En entrébænk er både praktisk og fin at have i hjemmets første rum. Her kan du finde inspiration til, hvilken slags bænk der vil passe perfekt ind i dit hjem!

En entrébænk er enormt praktisk - og mulighederne for den perfekte bænk er mange. Hvad end du har en lille entré, eller om du har masser af kvadratmeter at gøre godt med, så findes der en entrébænk til din entré. En entrébænk kan fungere som et sted, hvor du tager sko af og på, eller et sted til opbevaring af tørklæder, vanter og andre småting – det hele afhænger af, hvilken slags bænk du er til. Her har vi samlet fem forskellige slags entrébænke til din inspiration.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inspiration: 5 entrébænke

1. Den simple entrébænk

Du behøver ikke meget plads for at lave en lille fin siddeplads, hvor du kan tage sko af og på. En lille og enkel entrébænk kan gøre en stor forskel – både for det praktiske, men også for indretningen i entréen, hvor den kan give et fint og stilet pust. Hvis du er mest til den simple entrébænk, men også har brug for lidt opbevaringsplads, så find eventuelt en bænk med enkelt hylde til opbevaring. Du kan også sætte et par kasser eller kurve under bænken for at udnytte pladsen i entréen bedst muligt.

entre_baenk

Foto: Gitte Stokholm Scharling

2. Den bløde entrébænk

Hvis du går mere op i at sidde godt end det praktiske ved entrébænken, så kan det være, at sofabænken er noget for dig. Med den har du mulighed for at give dine gæster et lækkert sted at sidde, mens de tager skoene af. Samtidig kan den give et både flot og behageligt udtryk til en ellers meget praktisk entré. Den bløde entrébænk kan findes i mange størrelser, alt efter hvor mange der skal kunne sidde godt ad gangen, mens de tager skoene af eller på.

entre_baenk_sofa

Foto: Pia Olsen, Klix Kommunikation

3. Entrébænk og skoopbevaring i én

Har du alt for mange sko og alt for lidt plads i entréen? Så er en entrébænk med skoopbevaring den perfekte løsning. Den kombinerer den klassiske skobænk med et sted at sidde, mens du tager skoene på. Det er især en fin løsning til dig, som har en meget smal entre og derfor ikke har plads til både skoopbevaring og en siddeplads hver for sig. Hvis du har plads tilovers på skohylderne under bænken, kan du eventuelt sætte en kurv, som kan bruges til opbevaring af småting fra entréen.

entre_baenk_sko

Foto: Pernille Enoch

4. Alt i én-entrébænk

Hvis pladsen er for trang i entréen, kan du enten selv bygge eller anskaffe en indbygget opbevaringsplads, som også kan bruges som entrébænk. På den måde kan du både sidde godt, men også udnytte pladsen til at kunne gemme jakker, tørklæder eller sko, som du ikke bruger til hverdag, af vejen. Det er en god praktisk løsning at bruge en indbygget bænk til opbevaring, især hvis du ikke har plads til meget mere end den i entréen. Pynt eventuelt med lidt puder og hæng et billede eller spejl op ved bænken, på den måde virker den som en helhed, der definerer entréen.

Hvis det bliver for omfattende med den indbyggede bænk, findes der en masse entrébænke med plads til opbevaring. De findes ofte med skuffer, som på billedet under, eller med et ’låg’ der kan løftes, så der bliver plads til at gemme opbevaring væk i selve entrébænken. Dette er en meget praktisk løsning, som især er god, hvis du har en masse ting, som du ikke nødvendigvis bruger ofte, men gerne stadig vil have i entréen.

entre_baenk_opbevaring

Foto: Filippa Tredal

5. Bænken til pynt

Har du ekstra god plads i entréen? En entrébænk behøver ikke kun være til praktisk brug. Du kan også bruge den som en opbevaringsplads til fine pynteting. Stil eksempelvis et billede, en plante, nogle bøger eller en fin pude på bænken og gør din entre hyggelig og personlig. Et godt tip er at holde det simpelt, så den ikke kommer til at ligne en bænk til overskydende ting fra entréen. Du kan eventuelt også holde en del af entrébænken fri, så du har et sted at sidde, når du tager sko af og på. På den måde får du alligevel lidt praktisk ud af din pyntebænk.

entre_baenk_sko

Foto: Katrine Kaul