Badeværelse

Bad i det fri

af PetuniaPress / <BR>Foto: Nina Ewald 4.08.2008
Tag et frisk brusebad i haven, der er indrettet som en udendørs bolig. Hollandsk have kombinerer badekar og havebassin med en enkel udebruser.

I sommervarmen er det ideelt. Senere på året måske mere for de hårdføre. Haven i den hollandske park Makeblijde hedder 'Polderkolder', og det kan oversættes med noget i retning af 'marsk på en spøjs facon'.
Ideen bag 'Polderkolder' er minimal living - et boligindretningskoncept, som her er overført til haven.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lukket have med brus

Designerne bag Polderkolder, Magriet Essink og Tom Mosman fra firmaet Duotuin, har taget udgangspunkt i boligens essentielle udstyr som f.eks. bad. Haven er bygget som et lukket rum på blot 66 m² - en slags grøn, udendørs bolig, hvor man ikke har nogen fornemmelse af det omkringliggende område, når man træder ind i haven. Den er omkranset af høje plader af blankt bølgeblik, som reflekterer lyset og himlen på indersiden og er bevokset med klatrende efeu på ydersiden. Op ad væggene vokser kaprifolier med gule blomster. Det blanke bølgeblik virker som en spejlflade, så på en solrig sommerdag føres den blå himmel helt ned i havens niveau. Udefra ligner haven en stor grøn kasse - men en verden åbenbarer sig bag de skinnende vægge.

Havegangen består af rustne
metalplader, placeret ca. 25 cm over
jordniveau. Stynede piletræer
understreger stiens forløb.
Se også:Sådan får du en udendørs bruser i haven

Udebad med højt til loftet

Landskabshaven
i Utrecht

Makeblijde er en 30.000 m² stor park i udkanten af Utrecht, hvor en lang række landskabsarkitekter viser deres formåen. For at få et område i parken stillet til rådighed skal arkitekterne godkendes af en jury, hvorefter de har frie hænder. Resultatet er en række anlæg, som spænder fra det eksperimentelle og futuristiske til det stilrene og klassiske.
Parken er åben fra 1. april til 30. september.
Læs mere på www.makeblijde.nl

Inden for 'murene' finder man en grøn bolig med gangarea-ler, værelser og møbler. Når man træder ind i haverummet, går man et trin op på en sti, der fører rundt til de forskel-lige afdelinger. Stien er lavet af kraftige, rustne jernplader af den slags, som anvendes på byggepladser, og den fører hen til en badeafdeling i den ene ende og til et spisekøk-ken i den anden. Badeafdelingen er ganske enkel. Et stort 600 liters trug, som ellers anvendes i landbruget, gør det ud for badekar med en bruser monteret ovenover.