forside_pia_winther_broderi_stel
Stue

Boligstylisten afslører: 6 trends du kan købe billigt på din rejse, som vi er pjattede med herhjemme

af Mette B. Seerup. Redigeret til web. Foto: Pia Winther. Location: 25Hours Hotel 26.07.2022
Du kender det sikkert. Du står under sydens sol og forelsker dig i batikmønstrede kjoler, lokal keramik og flettasker, men i det øjeblik du lander derhjemme, er magien falmet, og dine fund passer ikke ind. Vi viser, hvordan du gør feriens souvenirs til stuens stjerner.

Når du står på en marked i Italien eller i centrum af Barcelona, så kan det være svært at adskille de turistede souvenirs fra trendy fund. Det kommer dig til gode, hvis du på forhånd ved, hvad du skal gå efter.

Er du f.eks. vild med keramik i bedste Nørr & Leo-stil, eller er du forelsket i Ferm Livings ternede pudebetræk? Så kan du lede efter stilen på din ferie. Her kan du finde noget unikt, som vi er pjattede med herhjemme eller finde dele til et fint DIY-projekt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ting du skal lede efter på ferien:

pia_winther_25-hours-hotel_flet_taske_sommer.

1. Stråtasker

Tasker og hatte i strå har det med at snige sig med hjem fra charterferien, men de gør sig sjældent rigtig godt på farten en regnvåd novemberdag. Brug i stedet stråtasken til puder og plaider ved sofaen, eller fyld den med strikketøj.

Den håndflettede taske er fra BaliBali.

pia_winther_25-hours-hotel_stel.

2. Dæk op med bistrostil

Ingen sommerferie i det franske uden weekendlopper. Sæt radaren efter brødkurve i metal, mat patineret bestik og klassisk bistrostel med striber, hvis du vil dække bordet i frankofil bistrostil, når du er retur fra ferien.

Stribede tallerkner fra Neroli Vintage, bestik fra Merci-Merci og brødkurv fra H.W Larsen. Fadet med asparges, oplukker og glas er vintage fra Shop Dora.

pia_winther_25-hours-hotel_lampe_flet_lampeskaerm_blomster

3. Lampefødder i flet og keramik

Det kan være svært at spotte de rigtig gode skatte, når øjnene glider hen over de proppede borde på loppemarkedet, men ser du en flot lampefod i keramik eller flet, gælder det om at slå til. Hyggelig belysning kan man ikke få for meget af.

Vintage lampe fra Boho Habits, tallerken fra Shop Dora og lågkrukke fra Artilleriet.

Tip: Selv den kedeligste gamle lampefod kan blive flot med en ny mønstret skærm. Kig fx hos Studio Belle-Soeur, Stilleben og @shades.by.igenibrug.

pia_winther_25-hours-hotel_stel_prikker_keramik.

5. Keramik med malerstrint og motiver

Går turen til Italien, er det keramik, du skal holde øje med. Både nyproducerede skåle og tallerkner med malerstrint, og gamle kander og vaser med patina og sirligt malede motiver.

Vaser med hank, brun lågkrukke og stort hvidt fad fra Neroli Vintage. Bordskåner i strå fra Sakura Copenhagen, brun og blåplettet stål fra Finders Keepers og brødkurv fra Bungalow. Tofarvede skåle, plettede tallerkner og hvidt aflangt fad fra den italienske keramiker Enza Fasano. Mælkekanden er et loppefund.

pia_winther_25-hours-hotel_broderi

4. Broderi til borddækning og kreaprojekter

Er du ikke selv kommet i gang med at brodere, bør du holde øje med det gode håndværk, når du går på loppemarked. Måske er du heldig at finde en hel bunke mundservietter, og finder du bare et enkelt motiv, kan det gøre sig fint på væggen i en ramme. Gå også stofbunkerne igennem og kig efter ternede duge og pudebetræk.

Pude og viskestykker fra Shop Dora. Det lille broderi med svampe er et loppefund.

atelier_copenhagen_flaese_vase_pia_winther_25-hours-hotel

6. Bølgende 90'er vaser

Bølgende vaser var et kæmpehit i 90’erne, og er derfor ikke et sjældent syn i genbrugsbutikker og på sommerens bagagerumsmarkeder. Der organiske form er genial til en fyldig grøftekantsbuket, fordi den brede åbning giver blomsterne lov til at sprede sig. Husk bare at klippe stilkene lidt kortere end normalt, så de ikke vælter i vasen. Søg efter navnene Aalto og Muurla, hvis du kigger efter vasen på dba.

Vasen er fra Atelier CPH.