forvanling
Stue

Da Emil Thorup forvandlede Helen Liljas stue

af Cecilie Møller Rasmussen / Foto: Kira Brandt 4.10.2018
Helen Lilja vandt Mad & Boligs store makeover-konkurrence med Emil Thorup. Hans plan var at bevare hyggen, men indrette lejligheden som et italiensk luksushotel med plads til afslapning.

Lejligheden er ryddet op, men der er ikke rykket rundt. Siden Helen Lilja vandt Mad & Boligs makeover-konkurrence, har hun knap turdet flytte på en pude. Sådan her ser hendes hjem ud – for sidste gang.

Om lidt går han i gang med at forvandle Helen Liljas stue fra bunden – men han har dog ikke tænkt sig at smide alle de gamle ting ud.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Få mere inspiration til din stue her!

De skal bare sættes sammen på en ny måde og blandes med de møbler og det tilbehør, Helen Lilja har vundet.

Se forvandlingen af Helen Liljas stue i videoen

Helen Liljas stue før

forvanling

Det aflange og højloftede rum drillede Helen Lilja, for hun ville gerne have det hyggeligt og fylde det ud med møbler, men hun var træt af, at sofaen stod skråt.

Et mix af trends

- Der er mange etniske indslag, som jeg har svært ved at blande med det nordiske, så det bliver en udfordring. Der er nipssager fra mange tidsperioder og indslag fra mange dekader. Hendes indretning er det, jeg vil kalde et eklektisk mix, der er samlet over et helt liv, siger Emil Thorup.

Og han har helt ret. Helen Lilja, arbejder til daglig som sygeplejerske på hjerteintensivafdelingen på Rigshospitalet og derudover flyver patienter hjem fra udlandet for Falck.

SE OGSÅ: Sådan gør du en minimalistisk stue personlig

Hun har altid været glad for at indrette sig og har gennem årene både samlet interiør fra udlandet og ladet sig inspirere af nye tendenser.

– Jeg vil lave en makeover, der passer til hendes behov. Det skal være et sted, hvor hun kan slappe af, læse en bog og se tv. Hun er en kvinde, der nyder sin fritid, så hun skal have en stue, hvor hun er komfortabel. Når hun rejser rundt i verden og redder folk, skal hun have et sted, hvor hun kan være egoistisk.

forvanling

Fra etnisk til luksus

Efter forvandlingen

forvanling

Det var vigtigt at få masser af grønne planter ind, da lejligheden nærmest har drivhusstemning med det store vinduesparti, og de giver liv til en indretning. Sofaen er fra Handvärk, marmorkrukkerne er fra Louise Roe, og planterne er fra Greenify.

Less is more

Det tog et par timer først at tømme stuen og så fylde den med nye møbler, tilbehør og rykke lidt rundt på delene.

Flere af Helen Liljas souvenirs og møbler er brugt i indretningen, men Emil Thorup ville på forhånd gerne understrege de lige linjer i rummet og dets detaljer.

Det er lykkedes ved at begrænse mængden af ting, og han er godt tilfreds med resultatet.

– Der var lidt krise undervejs, for jeg syntes ikke, der var nok ting, men det måtte jeg stå fast på. Man skal ikke tage noget ind, der er unødvendigt. En klassisk indretningsfejl er, at man synes, der mangler noget, og så sætter man lige en ekstra stol eller lampe ind. Less is more.

forvanling

Efter: Sofaen, bordet og tæppet er sat lige, så de følger linjerne i rummet. Sofaen er fra Handvärk, gulvlampen er fra New Works og tv'et er fra Philips. Både bakken og glas, karafler og lyseholdere derpå er fra Louise Roe, tæppet er fra Garant, og planterne er fra Greenify.

Helen Liljas reaktion på forvandlingen

– Jeg er så glad. Nu skal vi bare være hos mig. Det dér med grønne planter tror jeg faktisk også er meget godt. Det giver lidt luft. Så må vi se, om jeg kan holde dem. Og så har jeg fået mit første marmorbord. Ej, hvor er det flot. Jeg bliver helt rørt!

forvanling
Helen Lilja har altid elsket at flytte rundt på møblerne og falder oftest for en blanding af arabisk, nordisk og arvestykker. Hun meldte sig til makeover-konkurrencen for at få nye øjne på det hjem, hun har boet i siden 1985.