Køkken

Få nyt køkken - på blot en weekend

af Christina Wrang og Cecilie Møller Rasmussen / Foto: PR og Dianna Nilsson/Kaul Productions 24.09.2018
Trænger dit køkken til en forandring? Vi har samlet 6 tips til at forny dit køkken på bare én weekend.

Sommetider skal der ikke så meget til for at ændre udtrykket i et rum.

Du kan ved hjælp af små opgraderinger få dit køkken til at se splinternyt ud. Det handler bare om at få ideen og føre den ud i livet.

Nye greb på lågerne, en malet væg eller måske et nyt armatur kan gøre en verdel til forskel. Nedenfor har vi samlet 6 tips til, hvordan du opgraderer dit køkken på blot en weekend.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

KONTRAST I KØKKENET

Er du træt af dit hvide køkken, kan du skabe kontrast i rummet ved at male en væg i en mørk farvenuance. Du kan nøjes med at male noget af væggen eller lade farven dække både vægge, karme og loft. I et mørkt trækøkken kan du understrege stilen med en støvet farve. Ved at skifte fronter får du også mere farve i køkkenet. Køkken fra Reform.

OPBERVARING MED STIL

Hvis du mangler opbevaringsplads i køkkenet, kan et par hylder på væggen gøre en stor forskel. Du kan bruge hylderne til at vise favoritterne frem, og de bryder også med de ofte ens skabsmoduler. Med en stor reol, evt. med skuffer forneden, kan du måske endda droppe nogle af modulerne. Køkken fra Svane Køkkener.

SMÅ DETAJLER, STOR EFFEKT

Køkkenet kan få et nyt udtryk, hvis grebene bliver skiftet ud. En lille detalje har ofte stor effekt og kan enten bryde med eller understrege køkkenstilen. Vælg greb, som både er med til at gøre dit køkken up-to-date og gerne skal holde i lang tid, og som samtidig er rare at gribe fat i. Køkken fra Tvis.

STEMNINGSLYS

Du kan pifte dit køkken op ved at skifte dine gamle pendler ud med nye, eller ved at hænge lamper på væggen i stedet for i loftet. Husk, at du både har brug for godt arbejdslys og stemningslys. Køkkenlåger fra &Shufl.

NYE FLADER

En ny bordplade kan ændre udtrykket i køkkenet: Gå efter en plade af sten eller marmor for at skabe et typisk nordisk og stramt køkken, eller vælg en plade i naturtræ, der giver køkkenet varme. Vær opmærksom på, at marmor er sart og ikke tåler syre. Køkkenfronter fra Reform.

ARMATUR MED KANT

Du kan løfte køkkenet et niveau op ved at udskifte armaturet ved vasken. Hvis du for eksempel vælger et armatur i messing, kan det give hele rummet en luksuriøs kant. Har du et køkken i landstil, kan et armatur i stramt design give kant og gøre udtrykket mere moderne − og omvendt. Køkkenlåger fra &Shufl.

TIP! Tænk over, hvad der skal til, før dit køkken bliver fornyet med de eksisterende elementer.