Badeværelse

Fremsynethed på Frederiksberg

af Jens Barslund, Foto: Lars Kaslov 17.10.2012
Fritstående badekar er en forholdsvis ny trend i moderne bademiljøer. I den skønne Frederiksberg-lejlighed har de kunnet gå rundt om badekarret i de sidste 25 år.

De syntes selv, deres badeværelse var både hyggeligt og charmerende, men alligevel tog beboerne kontakt til arkitekt Lone Barslund for at få lavet en totalrenovering af rummet. Der var sådan set ingen utætheder eller dryppende haner, men tiden havde sat sit præg, og tanken om ny og lækker badesanitet lokkede. Der skulle ske noget drastisk med det gamle badeværelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ville bygge om

Forud for mødet med arkitekten havde de overvejet nogle ideer til, hvordan man eventuelt kunne stjæle en lille bid af det store soveværelse på den anden side af skillevæggen for på den måde at få bedre

Detaljerne gør den store forskel: Et figentræ på en gammel håndskåret træbænk giver en god kontrast til de næsten kliniske hvide fliser.

plads til en brusekabine i stedet for det fritstående badekar, som jo fyldte godt op i landskabet. Helt sådan skulle det det dog ikke gå.

Arkitekten forgabt i badeværelset

Første skridt var et overslagsbudget, som løb op i et par hundrede tusinde kroner.

Kombinationen af den store udskrivning og det faktum, at arkitekten var fuldstændig forgabt i badeværelse og bestemt ikke mente, at beboerne ville blive meget lykkeligere af at få et nyt badeværelse, gav det charmerende gamle baderum endnu en chance.

Hyggeligt tilflugtssted

For med det fritstående badekar og det fantastisk smukke dagslys, der oplyser rummet i blide sarte nuancer af hvid, grå og creme, får man ikke et hyggeligere tilflugtssted.