Indretning af minimalistisk stue
Stue

Gør en minimalistisk stue personlig

Christine Agertoft / Foto: Andreas Mikkel Hansen, Frederikke Heiberg, Dianna Nilsson, Mette Wotkjær, Klix Kommunikation, Birgitte Wolfgang, Katrine Rohrberg 15.06.2018
Få det elegante minimalistiske look i stuen uden at give køb på personligheden. Vi har samlet 9 inspirerende bud på en smuk, minimalistisk stue.

Efter en lang dag med mange gøremål, e-mails og aftaler, så har de fleste af os brug for at trække os lidt tilbage. Slappe af og lade øjnene hvile et øjeblik.

Undersøgelser har vist, at kvinder, som bor i rodede hjem, har højere indhold af stresshormonet kortison i kroppen. Det er blandt andet derfor, den minimalistiske indretningsstil er blevet så populær.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I en minimalistisk stue er hovedformålet at skabe ro ved hjælp at nogle simple, minimalistiske indretningsteknikker. Mange af dem kender og udøver du sikkert allerede, for i Skandinavien har vi virkelig taget den minimalistiske indretningsstil til os.

LÆS OGSÅ: Få mere inspiration til en minimalistik stue her!

Hvad er minimalistisk indretning?

Hovedidéen bag minimalisme er at bruge rene linjer, simple farver og naturlige teksturer. Oprindeligt stammer minimalisme fra Asien - især Japan - men i det 20. århundrede blev stilen for alvor populær.

Den tyske arkitekt Mies van der Rohe satte ord på stilen, da han sagde 'Less is more', og hans smukke strømlinede bygninger skabte en helt ny standard.

I dag findes der mange forskellige måder at indrette minimalistisk. 'Less is more' er stadig grundtanken, men der skal stadig være plads til personlighed og liv i et minimalistisk hjem.

Når du skal indrette en minimalistisk stue, skal du ikke være bange for at rode eller for at bryde de minimalistiske regler en smule. Din stue skal ikke være et nøgent, koldt rum, men først og fremmest være et hjem.

Det opnår du bedst ved at kende reglerne og bevidst beslutte, hvilke du vil bryde. Derfor har vi lavet en overskuelig liste med minimalistiske regler og en guide med billeder af de mange forskellige måder at indrette en stue minimalistisk.

Kendetegn ved en minimalistisk boligstil

 • Store åbne rum
 • Fokus på udnyttelse af lys
 • Alle møbler skal have et formål
 • Geometriske former går igen
 • Ikke for mange unødige accessories
 • Detaljer skal være i orden
 • Godt håndværk er i fokus
 • Gem rodet væk
 • Rene linjer og overflader
 • Øjnene skal slappe af
 • Få farver og gerne naturlige, nedtonede farver
 • Farver og teksturer går igen i rummet
 • Fjern der overflødige
 • Vælg én gennemgående farve

Sådan indretter du en minimalistisk stue

Her kan du se 9 meget forskellige eksempler på minimalistisk indretning og finde den stil, der passer allerbedst til dig og din stue:

Klassisk minimalistisk

Denne stue er et meget klassisk eksempel på en minimalistisk stue. Der er få farver, rene linjer, lækre materialer, øje for detaljer og nul rod. Hvis du virkelig vil fuldende stilen, så er det denne stue, du skal gå efter.

Minimalistisk boligstil

Varm minimalisme

Mange af de samme minimalistiske designvalg går igen i denne stue, men der er også brudt med nogle regler. Der er lidt mere rod og unødvendig pynt, men grundlæggende er udgangspunktet det samme. Her er der blot givet lidt mere plads til personlighed i form af tilbehør og en vovet sofa.

Minimalistisk stue med personlighed

Minimalisme i farver

Mange tror, at en minimalistisk stue er hvid eller sort/hvid, men det er der ingen regler om. Denne stue er et smukt eksempel på, at farver sagtens kan bruges i et minimalistisk hjem. Her er der valgt nogle få farver, som passer sammen, og de farver går igen. På den måde er de med til at skabe ro. Vær dog opmærksom på, at farvede vægge kræver plads.

Minimalistisk stue med farver

Minimalisme, der kan mærkes

Minimalisme handler også om at være bevidst om taktile overflader. Et glat gulv, råt træ, elastisk læder og et blødt tæppe er med til at gøre denne stue interessant, selvom der kun er brugt meget få farver. Materialevalg og -sammensætning kan sagtens give en stue personlighed. Pas på, at der ikke bliver for mange forskellige materialer i stuen!

Minimalistisk stue med personlighed

Den klassiske hvide stue

Den minimalistiske hvide stue kan laves på mange måder, og dette er et elegant eksempel. De ultrarene linjer i dette rum fremhæver de smukke træstole, som øjet helt automatisk bliver tiltrukket af. Fordi der ikke er en masse forstyrrende elementer i rummet, udstråler det ro og giver dig plads til at hvile i dig selv.

Minimalistisk hvid stue

LÆS OGSÅ: Kom med ind i en minimalistik bolig med franske vibes her

Geometrisk minimalisme

En anden vigtig ting i den minimalistiske indretningsstil er geometri. Geometriske former går igen i indretningen og er med til at binde rummet sammen. I denne stue er det den gennemgående brug af rektangler og kvadrater, der sammen med farvevalget understreger minimalismen.

Minimalistisk stue med personlighed

Minimalisme med former

I denne stue leger minimalismen med mere organiske former. Verner Pantons futuristiske lamper og den kurvede sofa står i stærk kontrast til den klassiske minimalismes lige linjer. Dette er en moderne fortolkning af den minimalistiske stue. Den bryder mange regler, men grundtanken er 'mindre er mere'.

Minimalistisk stue med blød sofa

Skandinavisk minimalisme

Den skandinaviske fortolkning af minimalisme er blevet uhyre populær i resten af verden. I vores version er der ekstra fokus på luft og lys, nedtonede farver og naturlige materialer. Kombinationen af disse ting giver et let men elegant udtryk, som rigtig mange føler sig tilpasse i.

Minimalistisk stue med personlighed

Den hyggelige minimalisme

Minimalisme bliver ofte beskyldt for at være kold eller upersonlig, men det er ikke sandt. Når du indretter en minimalistisk stue, skal der selvfølgelig først og fremmest være plads til dig. Pynt med få ting, der betyder noget. Vælg få farver, som du virkelig elsker. Og sørg for, at der er plads, lys og luft i stuen.

Hyggelig minimalistisk stue

Mere inspiration til din stue

Få mere inspiration til din stue i vores store galleri med trendy stuer herunder ...