udendoersbruser_udebruser_udendoers_bruser_i_haven
Terrasse og altan

Guide: Sådan får du en udendørsbruser i haven

af Redaktionen. Foto: Frederikke Heiberg, PR 4.04.2022
En udendørsbruser er både praktisk og et virkelig hyggeligt indslag i haven i sommerhalvåret. Her har vi samlet masser af bud på udendørsbrusere, som du kan blive inspireret af.

På en varm sommerdag er det ren afslapning at blive kølet ned i en udendørsbruser. De kan indrettes på mange forskellige måder, hvad end det er i din private bolig eller sommerhus.

GUIDE: STEMNINGSFULDE UDENDØRSBRUSERE

Den afskærmede udendørsbruser

Hvis du har en have, hvor mange naboer kan kigge ind, kan det være rart at have lidt afskærmning foran bruseren. Afskærmning kan både være et lille hegn af naturmaterialer eller en del af en mere massiv konstruktion. F.eks. kan du, hvis du bygger et nyt hus, vælge at gøre afskærmningen til en del af husets plantegning. Se inspiration længere nede.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Udebruser i et med naturen

I et gammelt sommerhus kan et af de største problemer, når du skal lave ændringer, være at finde noget, der passer ind i stilen. Med udebruseren kan du heldigvis selv konstruere og designe din løsning, så det passer ind i en charmerende sommerhusstil. Det behøver nemlig ikke være noget prangende, da det eneste, bruseren skal kunne, er at give dig et friskt bad eller skylle sandet af kroppen efter en tur på stranden. Selvom en sommerhusgrund oftest er mere privat en parcelhushaven, så kan det stadig være både pænt og praktisk med lidt afskærmning omkring bruseområdet. Afskærmningen kan nemlig være med til at skabe en hyggelig lille oase i haven og bidrage til sommerhusstemning – og så er det trods alt også rart at kunne stå lidt i fred under badeseancen.

Det ekslusive brus

Det mere eksklusive udendørsbad ses ofte som en del af huset. Det kan med fordel placeres tæt på husets badeværelse med en dør i, så du kan gå direkte indenfor efter badet. Når ude bruseren er tilsluttet huset, kan du f.eks. plante nogle vilde planter ved siden af badet for at bringe naturen tættere på. Det giver også noget flot at kigge på, mens du står og nyder den friske luft.

Giv fødderne en god oplevelse i udebruseren

For at fuldende den dejlige følelse det er at stå uden for under den blå himmel og bade, er det vigtigt at have et godt underlag. Det behøver ikke være noget særligt, men hvis vandet bare står og løber ned i græsset under en, bliver det en værre mudderpøl. En 'terrasse' på en lille kvadratmeter kan gøre det, så vandet kan løbe ned mellem brædderne, mens fødderne samtidig får et rart sted at stå. Et underlag af større sten som på en stenstrand kan også være en fin løsning – og så får du også lidt massage under fødderne imens. Du kan lave mange kreative løsninger, det er blot vigtigt, at vandet har et sted at løbe hen. Derfor kan en balje under også være en fin løsning.

Installation af udendørsbruser

Der findes, som med mange andre ting, en permanent og en midlertidig løsning, når du vil installere en udendørsbruser.

Den midlertidige (og forholdsvis nemme) løsning, hvor bruserøret bliver tilkobles en vandslange, må du gerne selv lave. Hvis du derimod ønsker en mere permanent udgave, skal du tilkalde en autoriseret vvs-installatør.

Derudover skal du overveje, hvad dine behov er til udendørsbruseren. Hvis du vil bruge bruseren ofte, og den for eksempel vil være det primære sted at tage en skyller i sommerhalvåret, så skal vandet afledes til en kloak. Sæbevand og andet betragtes som spildevand, så derfor er det vigtigt, at det kommer det rigtige sted hen.

Hvis du blot ønsker at bruge badet til en hurtig skyller, kan en faskine, som kan absorbere vandet, være en god ide. Det skal man dog søge tilladelse om ved kommunen, før man anlægger.

Se 6 smukke bud på underdørsbrusere her:

udendoersbruser-ved-sommerhus

Foto: PR

Her bliver udendørsbruseren integreret i husets plantegning. Det giver et meget eksklusivt udtryk, og sammen med de smukke planter skabes der en zenfølelse.

udendoersbruser-med-bambusafskaermning.
Foto: Christina Kayser O.

Et udendørsbad kan være meget praktisk til sommerens varme dage. Her er der lavet et underlag at stå på, mens man bader, så det også er komfortabelt.

udendoersbruser-i-sommerhushave-med-stenafloeb
Foto: Frederikke Heiberg

I et lille hjørne i baghaven er denne udendørsbruser blevet installeret. Der er gjort meget ud af at få oasen til at gå i et med resten af haven med sten som underlag og en gammel træstige til håndklæderne.

udendoersbruser-i-sommerhushave-med-afskaermning-i-pileflet

Foto: Mette Wotkjær

Afskærmning kan være meget rart, når man står og bader. Her er der brugt et hegn af pileflet, som giver lidt privatliv til udendørsbruseren. Det fuldender også det skønne sommerhuslook med håndklæderne kastet hen over afskærmningen.

udendoersbruser-paa-terrasse-med-balje

Foto: Julie Vöge Hansen

Hvis du allerede har en dejlig terrasse, kan du sagtens placere et udendørsbrusebad dér med en balje til at opsamle vandet. Her bliver bruseren en dejlig integreret del af terrassen, hvor du hurtigt kan tage en skyller.

udendoersbruser-i-sort-sommerhus

Foto: Diana Nilsson

En del af charmen ved sommerhuslivet kan netop være, at badet skal foregå udenfor. Udendørsbruseren her er husets eneste bad, så det er installeret i forlængelse af sommerhuset, så det er nemt at smutte ud og ind.