Uderum_inspiration_indretning_tips_og_tricks
Terrasse og altan

26 uderum, som du kan blive inspireret af

Tirsdag, 21. juni 2022 - 8:51 - af Rita G. Dam med flere. Foto: Nellie Møberg 21.06.2022
Hvad enten du har en altan, en terrasse eller bare elsker at nyde varme stunder udenfor, så er der masser af inspiration at hente i disse 26 kreative uderum.

Når solen står højt på himmelen, er det en luksus, at du kan åbne døren og træde ud på din helt egen udendørs oase. Et sted, hvor du virkelig kan få slappet af, solet dig eller læst en god bog.

Med det danske vejr er det ikke altid muligt at bruge vores uderum, så meget som vi gerne ville. Men når foråret så småt melder sin ankomst, er det rart at kunne nyde en kop kaffe udenfor i sin lænestol omgivet af solens stråler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skab din egen udendørs-oase

Der er mange måder, du kan skabe et hyggeligt uderum på. Er du glad for planter og krydderurter, kan du med dine yndlingsblomster eller nogen højbede hurtigt skabe en hjemlig stemning. Plant fx krydderurter i krukker i samme farvetoner, men i forskellige størrelser.

En anden ting, der bidrager til hyggen, er havemøblerne. Det er vigtigt at have nogle behagelige havemøbler, som du og dine gæster kan sidde i, indtil solen går ned. Gå efter solide træmøbler, hvis du vil have ekstra komfort. Du kan nemt sætte dit eget præg ved at vælge nogle mønstrede puder og tekstiler, der passer godt til dig.

Har du ikke så meget plads kan et lille cafébord og et par stole være en fin løsning.

Nedenunder finder du vores galleri, hvor vi har samlet 26 skønne uderum.

26 skønne uderum, som du kan hente inspiration i

Skab en plads i skyggen på varme dage

Lige så rart det er at misse mod solen, lige så tiltrængt og hyggeligt kan det være at læse en bog eller tage en lur i skyggen. Du kan bruge et tæppe eller lagen til at skærme af, der hvor du vil have en skyggeplads.

mia-mortensen-foto_udeliv_terrasse_altan_bambus_havemoebler

Foto: Mia Mortensen

Brug bløde materialer, når du indretter dit uderum

Du kan hurtigt skabe hygge udenfor ved at lægge en pude eller et skind på dine havestole.

Foto: Julie Vöge Hansen

Havemøbler er et must

Lad havemøblerne være omdrejningspunktet for dit uderum. Det er her du slapper af eller afholder grillaftener sammen med gæster.

Foto: Andreas Mikkel Hansen

Skab picnic-stemning

Få fornemmelsen af picnic, når du spiser ude, ved at placere dine havemøbler helt tæt på havens buske og træer.

Spiseplads i haven

Foto: PR

Brug bænke i dit uderum - og få ekstra plads

Hvis du har bænke omkring bordet i stedet for stole, er der altid plads til en ekstra – og du kan hurtigt fjerne dem, hvis du vil bruge bordet til stående velkomstdrinks inden middagen.

Spiseplads med bænke

Foto: PR

Uderum med udsigt

Er du så heldig at have en grund med udsigt, vil det selvfølgelig give mening at arrangere en spiseplads eller hyggekrog sådan, at du får mest muligt ud af det smukke view. Hvis du vælger havemøbler i lette materialer, er det nemt at flytte om på arrangementet alt efter solens position.

Træterrasse med udsigt

Foto: Nellie Møberg.

Udendørs hyggekrog med hynder

I dag laver mange brands udendørsgulvtæpper af vind- og vejrbestandige materialer som f.eks. polypropylen. Lad sådan et danne bund for en hyggekrog med et par hynder op ad en mur eller et plankeværk.

uderum med puder

Foto: PR

Vilde blomster skaber stemning

Vilde blomster er en både enkel og effektfuld måde at gøre borddækningen mere sommerlig på.

Udendørs spiseplads

Foto: Kaul Production

Indret dit uderum med tæpper

Brug tæpper til at skabe fornemmelsen af et rum udendørs. Hvis du bruger marokkanske tæpper som her, kan du ovenikøbet få lidt feriefornemmelser hjemme i baghaven.

Picnic stemning i haven

Foto: Lene Samsø

Brug dit uderum på regnfulde dage

Den danske sommer er lunefuld, så vil du være helt sikker på altid at kunne nyde udelivet i tøjrvejr, så byg et overdække til dit uderum, der både skærmer for regn og solens stærke stråler.

Overdækket terrasse med træbænk

Foto: AOP

Afstem farverne

Havemøbler i samme farve som huset er med til at skabe et roligt udtryk og fornemmelsen af, at hus og terrasse hænger sammen.

uderum blandt træer

Foto: PR

En parasol gør underværker

En stor parasol kan ikke bare bruges til at skærme for sollyset – den er også med til at definere og afgrænse dit uderum.

spiseplads i haven

Foto: PR

Brug masser af planter

Omgiv dig med planter for at skabe din egen lille botaniske have udenfor. Brug dem både til at skabe stemning og til at markere forskellige områder af dit uderum.

Træterrasse i sort sommerhus

Foto: Frederikke Heiberg

Lav et udendørs køkken

Tænk sig at stå og kokkere et lækkert måltid med sæsonens råvarer udenfor til sine gæster. Så er der for alvor dømt udendørs mad-hygge.

Foto: Frederikke Heiberg

Byg dit eget udendørsbad

Gå all in på indretningen af udearealet, og lav et udendørsbrusebad, hvor du kan blive kølet ned på varme sommerdage.

Udendørs bad

Foto: PR

Brug naturens materialer i dit uderum

En krukke med siv giver sommerhusstemning i dit uderum og binder det sammen med den omkringliggende natur.

krukke med siv

Foto: Dianna Nielsson

Investér i en god liggestol til dit uderum

Bruger du meget tid udenfor, så sørg for, at du har en rigtig god lænestol at slænge dig i. En behagelig stol, du kan sidde flere timer i, når du skal sole dig eller læse.

Foto: Niels Busch

Et sejl skærmer for vejr og vind

Med et sejl kan du nemt være fleksibel med, om terrassen skal være overdækket eller ej.

Uderum i læ

Foto: Kaul Production

Lad inde og ude smelte sammen

Få inde og ude til at smelte sammen ved at lægge fliser lige udenfor døren. Så er der direkte adgang til havebord og grillarrangement.

Foto: Frederikke Heiberg

Ryk plankebordet ud

Plankebord er ikke kun forbeholdt spisestuen. Få dit uderum til at se trendy ud med et solidt plankebord med masser af plads til grillretter og sommersalater.

Foto: Sofie Helsted og Mille Fly

Skab en solkrog i haven

Det behøver ikke at kræve en kæmpe træterrasse at skabe et lækkert uderum: Et solrigt hjørne af haven kan hurtigt blive omdannet til et sommerhelle med træplanker eller fliser, afskærmning og havemøbler.

Solplads i haven

Foto: Pernille Enoch

Brug dit uderum som en ekstra stue

Savner du flere timer under åben himmel, kan du prøve at flytte momenter af hverdagen udenfor. Find et spot i haven eller på terrassen med sol til benene og skygge il ansigtet, så du fra tid til anden kan rykke både arbejdsopgaver og hverdagens gøremål udenfor.

Træterrasse som en ekstra stue

Foto: Birgitta Wolfgang

Tag en slapper

Hvis du er så heldig at have ekstra plads i dit uderum, kan du overveje at bruge den til en udendørs daybed, som med en blød madras og en varm plaid kan bruges selv på køligere dage.

Daybed på træterrasse

Foto: AOP

Brug hele haven

Brug havens hyggelige træer til at danne en stemningsfuld ramme om dit uderum: Sæt lanterner og lyskæder op i grenene, så du skaber en intim atmosfære, som giver dig lyst til at blive siddende udenfor, selv når mørket falder på.

Uderum under æbletræ

Foto: Yvonne Wilhelmsen

Gør dit uderum personligt med pynt

Hvor fin er den her opsætning lige? Her har man pyntet husfacaden med et par hylder, som både virker praktisk, men som også bidrager til det æstetiske.

Foto: Frederikke Heiberg

Skab en lille oase

Her kan man i den grad tale om en udendørs oase. Med tæpper, fletstole og krukker kan man nemt skabe et hyggeligt uderum.

Foto: Klix Kommunikation