Køkken

Romantisk køkken tæt på naturen

af Charlotte Amtrup Kjær / Foto: Anders Hviid 20.08.2009
En ny tilbygning har realiseret drømmen om et råt og romantisk køkken med nærhed til naturen. Så snart vejret tillader det, rykker madlavning og måltider nemt og hurtigt ud under åben himmel.

Rødstensvillaen er bygget på ruinerne af en middelaldergård, og omkring huset giver smukke, gamle frugttræer skygge i en frodig have. Men åbenheden imod de grønne arealer og den store vestvendte terrasse var overladt til drømmene, da Signe og Nils overtog huset for 14 år siden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

»Vi er en stor familie, og vi elsker at samles i køkkenet efter skole og arbejde, og derfor var det bare så ærgerligt, at køkkenet dengang var trangt og mørkt og ikke rigtig havde nogen kontakt til den smukke natur, som vores hus er omgivet af,« fortæller Signe.

Så snart vejret tillod det, rykkede familien derfor madlavning og spisning ud under åben himmel på husets vestvendte terrasse, hvor de kunne få glæde af eftermiddags- og aftensol og samtidig nyde udsigten til både haven og til det eksotiske tårn, der står som et levn fra middelaldergården. Og netop i en solstribe på terrassen opstod drømmen om simpelthen at flytte hele køkkenet derud, så familien året rundt kunne få glæde af lyset i eftermiddags- og aftentimerne i et nyt og rummeligt køkken-alrum.

Mulighedernes køkken
Drømmen er nu blevet til virkelighed i en ny 20 kvadratmeter stor tilbygning med status som vinterhave. Arkitekten Signe Bindslev-Henriksen hjalp Signe og Nils med at få skabt en tilbygning, der både harmonerer med deres smukke, gamle villa og samtidig indfrier deres ønsker om mere plads.

De store vinduespartier og skydedørene giver et godt lysindfald og en førsteklasses udsigt til den smukke natur, der omgiver huset. Samtidig giver skydedørene let adgang til terrassen, og når vejret tillader det, rykker familien med et snuptag både spisning og madlavning ud under åben himmel. Både de nye køkkenelementer og spisebordet har de nemlig monteret på hjul, så indekøkken nemt og hurtigt forvandles til udekøkken.

Facts om køkkenet
• Køkken-alrum i tilbygning på 20 m² med udgang til terrasse
• Køkkenelementer og spiseborde er monteret på hjul
• Muret pejs midt i rummet sikrer hygge og varme
• Enkle, sorte køkkenelementer fra Ono skaber kontrast i det lyse rum
• Smudsafvisende forhæng i stedet for låger
• Afslappet stemning med loungemøbler fra Cane-line

Læs også:
Nannas blog: Udekøkken på godt og ondt
Råt træ og moderne kunst i køkkenet