gulvtaeppe-til-stue_saadan_vaelger_du_det_rette
Stue

Sådan vælger du gulvtæppe til stuen

Marion Smith / Foto: Mikkel Tjellesen, Annette Nordstrøm, Birgitta Wolfang, Anitta Behrendt og PR 12.01.2022
Se her, hvordan du finder det perfekte tæppe til din stue. Både når det kommer til stil og funktion. Vi har samlet vores bedste tips og masser af bud på inspiration.

Et tæppe kan have flere formål, så tænk gerne over funktionen, inden du investerer i et nye tæppe til dit hjem. Måske skal det opdele stuen, forbedre akustikken, varme rummet op eller markere opdelingen fra et rum til et andet. Mulighederne er mange. Når du har besluttet dig for, hvor tæppet skal bruges, er det tid til at tænke over looket. Vidste du fx at hvis du har mange firkantede møbler i stuen, er det en god idé at bruge runde tæpper til at bløde møblerne op? Der er noget for enhver smag, når det gælder tæpper, for de findes i alverdens materialer, mønstre og farver. Vi giver dig inspiration til, hvordan du vælger det helt rigtige tæppe, som passer lige præcis til din stue.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan får du valgt det rette gulvtæppe til stuen:

UNDER SPISEBORDET

Når du skal finde det rette tæppe at lægge under spisebordet er det vigtigt, at du tager højde for, at stolene skal kunne trækkes ud og stadig stå på tæppet. Lyse møbler kan sagtens tåle et tæppe med lidt pang.

TÆPPET TIL DEN STILRENE

Hvis du bor i klassiske rammer og foretrækker en stilren og stringent indretning med ensfarvede møbler, kan du med fordel vælge et mørkt tæppe med lidt mønster. Gå efter et mere neutralt tæppe, hvis din indretning indeholder mange farver og materialer. Tæppet heder Elli rug og er fra Fabula Living.

TÆPPE UNDER SOFAEN

Når du lægger et løst tæppe under sofaen, skal du vælge et tæppe, som minimum når ind under de forreste ben – og gerne også de bagerste ben. Hvis du har stole stående overfor sofaen, skal du gå efter grundreglen, der siger, at tæppet skal ligge ca. 20 cm under sofa og stole. Gulvtæppet er fra Linie Design.

ET TÆPPE, DER MARKERER OVERGANGEN

Et løst tæppe eller en lang løber kan være med til at markere overgangen fra et rum til et andet. Desuden tilfører det også stuen mere varme. Du kan også tilføje mere varme til et rum med vægtæpper.

GOD AKUSTIK

Et tæppe forbedrer akustikken i et rum, da det stopper nogle af lydbølgerne og forhindrer, at lyden bliver kastet rundt mellem fladerne i gulv-, væg- og loft. Gulvtæppet hedder Earth Bamboo og er fra Massimo.

VINTAGE-TÆPPER

Giv stuen et unikt og personligt udtryk med et vintage-tæppe. Vintage-tæpper klæder mange indretningsstile, og især når du indretter med møbler, der ligger op ad den naturlige farvepalette. Både marokkanske- og persiske tæpper er stadig hotte i indretningen, og du kan være heldig at spotte dem på luksus-loppemarkeder. Tæppet på billedet er fundet på et loppemarked.