Find inspiration til din spisestue her
Spisestue

25 flotte spisestuer: Find inspiration til din spisestue her

af Mads Andreas Pedersen / Foto: Andrea Papini 12.09.2022
Spisestuen er et af de vigtigste samlingspunkter i hjemmet, og der hvor vi spiser de fleste måltider, så hvorfor ikke få den til at se flot ud? Få inspiration til din spisestue-indretning her.

Mangler du inspiration til din spisestue? Hvis ja, så er du kommet til det rigtige sted. Vi har samlet hele 25 forskellige spisestuer til dig, som du kan få inspiration fra til din egen indretning. Spisestuen er et af de vigtigste samlingspunkter i et hjem. Det er både der, vi spiser de fleste måltider i hverdagen med familien, og der, vi hygger med vores gæster. Der er altså god grund til at indrette spisestuen, så den er indbydende og hyggelig at opholde sig i.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når du skal indrette din spisestue, er der mange ting, der skal tages stilling til. For eksempel hvilket spisebord du skal vælge, og hvor stort det skal være, hvilke spisebordsstole, der både er pæne og gode at sidde i, hvilken farve rummet skal have og så videre. Det er altså ikke altid helt nemt. Derfor kan du også finde inspiration til hvilke spisestuemøbler og farver, du kan bruge til at indrette din spisestue.

Vi har udvalgt 25 spisestuer i forskellige stilarter, men du vil også se ting, der går igen. Der er eksempelvis flere steder, hvor den ikoniske Y-stol af Wegner og 7'er stolen af Arne Jacobsen er at spotte, selvom spisestuerne er helt forskellige.

Spisestue - inspiration til indretning af både store og små

Spisestuer kommer i mange forskellige størrelser, og det vil ofte afspejle sig i indretningen. Hvis du har en stor spisestue, er det næsten oplagt med et stort spisebord. På den måde kan du have mange til middag og fylde rummet ud. Har du derimod en lidt mindre spisestue, eller indgår din spiseplads som en del af køkkenet eller stuen, kan en rundt bord være en god løsning. Det ikke virker så bombastisk som et firkantet af slagsen, og det er derudover nemmere altid lige at klemme en ekstra ind ved bordet.

Har du styr på, hvordan du indretter en harmonisk spisestue? Her får du et par tips, til hvordan du indretter dit spiseområde.

SE OGSÅ: 25 altaner - indret den perfekte altan

25 smukke spisestuer, du kan blive inspireret af

HVID SPISESTUE

En hvid spisestue med de ikoniske Y-stole i hvid. Spisebordet er designet af Poul Kjærholm og stolene af Wegner. På spisebordet ses to store flasker, som begge er loppefund, og en lille krystallysestage fra Reflections Copenhagen. Vasen i vinduet er fra Giacomo Alessi Ceramiche købt hos De Fire Årstider.

Foto: Ditte Capion

LYSERØDE NUANCER

Indret med et stort gulvtæppe til at indramme spisebord og stole. Det gør pladsen hyggelig, så man gider sidde længe. Stolene med rosa tekstil er fra Thonet, spisebordet designet af Maurizio Peregalli er fra Casashop, og tæppet er arvet. Pendlen er fra Flos.

Foto: Anitta Behrendt

HERSKABELIG SPISESTUE

Vælger du lamper i et opsigtsvækkende design, kan de fungere som kunstobjekter såsom Cloud-lamperne fra Apparatus hos Oliver Gustav Studio og standerlampen Big Shadow PO fra Cappellini hos Paustian i spisestuen. Spisebord og -stole fra Fritz Hansen.

Foto: Kira Brandt

7'ER STOLEN

Suppeterrinen formet som en konkylie designede Arje Griegst for Royal Copenhagen i 1978 som del af en serie. Stellet udgik i 1990'erne og er i dag et kostbart samlerobjekt. Lysekronen over spisebordet er fra Murano og lavet i 1950'erne. Det blomstrede stel er fra Royal Copenhagen, stolene er Arne Jacobsens 7'ere, og den store vase er fra Missoni Home.

Foto: Kira Brandt

SPISESTUE AF TRÆ

Naturlige materialer går godt i spænd, når stilen er stram. Lyst læder, træ, hør, flet og sten kan understrege en atmosfære, men hold dig til en enkelt ting i hvert materiale, så rummet ikke drukner.

Foto: Lisa Cohen

FORSKELLIG FARVEDE STOLE

Giv et komplimenterende spil til din spisestue ved at vælge forskelligt farvede stole. Hans Olsen, der står bag de ens stole i forskellige farver, var i lære hos Kaare Klint på Skolen for Møbelkunst. Han blev under 1950’ernes modernisme især kendt for at formbøje lamineret træ. I dag er hans møbler vakt til live gennem producenten Warm Nordic. Maleriet er af Balder Olrik.

Foto: Iben & Niels Ahlberg

SPISESTUE MED VITRINESKAB

Et stort væg til væg-skab med glaslåger får rummet til at virke større og er samtidig en god måde at vise dit pæne stel frem på. Lad det gerne gå helt til loftet, så det fungerer som en skabsvæg. Spisebordsstolene er fra Label. Gulvtæppet er fra Dekoform, og lamperne designet af Poul Henningsen er fra Louis Poulsen.

Foto: Ditte Capion

RUSTIK SPISESTUE

Tilføj farver på ting som vaser, billeder og lamper i et køkken med sort/hvide grundtoner. T-stolene designet af Arne Jacobsen er vintage, og pendlerne fra Louis Poulsen er fundet i storskrald. Tekanden er fra Snickarbackens Möbelmakeri i Stockholm, og kopperne fra Peter Shires serie ’Splash’ er købt i galleriet Les Gens Heureux. Billedet er af Ana Kras.

Foto: Birgitta Wolfgang

SE OGSÅ: 35 lamper over dit spisebord

VARME NATURMATERIALER I SPISESTUEN

Bland træ og læder med stål og messing, hvis du vil give de varme naturmaterialer et køligt og elegant modspil. Plankebordet er fra St-Paul Home og købt i Casa Shop. Spisebordsstolene i læder er Koi K2 fra engelske Koi, og lampen over spisebordet er en Long John designet af Niclas Hoflin for Rubn.

Foto: Peter Kragballe

KØKKEN ALRUMMET

Et køkken alrum er en god idé, hvis du stadig vil være med i samtalerne ved bordet, selvom du står i køkkenet. Træ i forskellige sorter er med til at give en naturlig og varm atmosfære og kan bryde et ellers klinisk udtryk. Stolene er en blanding fra Hay og Thonet, og lampen over bordet er fra &Tradition. De runde kurve på endevæggen over pejsen stammer fra Mallorca.

Foto: Mikkel Dahlstrøm/Another Studio

GRØNNE NUANCER

Her ses den ikoniske Y-stol igen, der passer ind til de fleste spisestuer. Gør din spisestue varm og til et sted, der udstråler god stemning. Her er det lykkedes ved en konsekvent brug af grønne nuancer, varme metaller og træ.

Foto: Andreas Mikkel

KUNSTNERISK UDTRYK I SPISESTUEN

Foto: Yann Deret

SE OGSÅ: 9 indretningstips, der giver nyt liv til dit hjem

GALLERI I SPISESTUEN

Giv din spisestue følelsen af et galleri, med en stor billedvæg. Hæng dine yndlings plakater og kunstværker op for at give din spisestue et mere personlig udtryk. Stolene i asketræ er Børge Mogensens Folkestol, mens det runde spisebord er designet af Piet Hein i samarbejde med Bruno Mathsson og Arne Jacobsen for Fritz Hansen. Væglampen er købt i Esthers Garage i Tisvildeleje.

Foto: Birgitta Wolfgang

DANSK DESIGN I SPISESTUEN

Her er en spisestue, der er fyldt med dansk design. Bordet og stolene er designet af Wegner, lamperne er Radiohuspendlen fra Louis Poulsen, tekanden er designet af Arne Jacobsen, og skabet er lavet af en snedker.

Foto: Kira Brandt

SPISESTUE UDEN REGLER

Foto: Christina Kayser O.

FARVERNE I FOKUS

Giv din spisestue en wow-effekt med pangfarver. Bordet her er hjemmelavet, stolene er oprindeligt fra Thonet, og Murano-lampen er fundet via Lauritz.com.

Foto: Martin Sølyst

SPISESTUE MED SARTE FARVER

Foto: Andrea Papini

DET RUNDE SPISEBORD

Foto: Paul Raeside

DET LANGE SPISEBORD

Foto: Carina Krüger

SE OGSÅ: 16 flotte daybeds til din stue

GRÅ MØBLER I SPISESTUEN

Har du fundet stole og bord i forskellige træsorter, kan det samle spisepladsen, når de bliver malet i samme farve. Så gør det mindre, at de designmæssigt er fra forskellige perioder. I vinduet står en berber-krukke fra Marokko. Fad, servietholder og vase er vintagefund.

Foto: Peter Kragballe

EN LYS SPISESTUE

Bring masser af lys ind i din spisestue med lyse farver og toner. Buketten er fra Stalks & Roots og vasen fra svenske Eightmood. Pendlen er designet af George Nelson, og plakaten er fundet hos Stilleben. Spisebordet er et CPH30 fra Hay, og stolene er Wegners Y-stole.

Foto: P. Wessel

KUNSTOBJEKTER I SPISESTUEN

Udstil din kunstsamling i spisestuen. Hvis du har et stort rundt spisebord, er det oplagt at bruge midten til udstilling af kunstobjekter. Omkring spisebordet står T-stolene fra 1952, der er designet af William Katavolos, Douglas Kelly og Ross Littell og både er en del af MoMAs og Louvres faste samlinger.

Foto: Jan Verlinde

INDUSTRIEL SPISESTUE

Giv din spisestue karakter med industrielle og rå møbler, der spiller godt sammen med klassisk design. Bordet er fra Restoration Hardware, og stolene er Wegners Y-stole. Lamperne er fra Normann Copenhagen, mens krukken med en violinfigen i vinduet er fra Muubs. Fotokunsten er fra Kayser-o.com og Poster & Frame, mens keramikken og skålene på bordet er en blanding af loppefund og ting fra Stilleben.

Foto: Christina Kayser O.

RUSTIKKE MØBLER I SPISESTUEN

Giv herskabelige rammer kontrast med rustikke møbler såsom spisebordet her, der har en fortid som bod på et grøntsagsmarked. Spisebordsstolene er Model S16 fra hollandske Galvanitas og fundet brugt. Den flettede pendel over bordet er fra Tunesien.

Foto: Greg Cox

FLET I SPISESTUEN

Med en enkel blå farve i spisestuen, gives der spil til de neutrale spisebordsstole med flet samt resten af rummet. Bordet i krydsfiner med sprøjtemalede stålben har boligens indehvaer Claus Bjarrum selv designet. Spisebordsstolene er Børge Mogensens J39 – eller Folkestolen – fra Mogensens tid som leder af FDB's møbeltegnestue.

Foto: Nicoline Olsen

MERE INSPIRATION?

Kan du heller ikke få for meget køkken-inspiration? Kig med her, hvor vi har sammensat et galleri med 20 stilfulde køkkener.