Spisestue

Stjæl stilen fra Københavns hotteste restauranter

af Annette Suhr & Line Sølvhøj Johansson / Foto: Jacob Nielsen og PR 3.01.2014
Elsker du en god middag på en fortryllende restaurant, så flyt stemningen hjem til dig selv og forvandl din spisestue til et ekstravagant spisested.

Det ikke nok, at maden er i top på de nye danske restauranter. Indretningen skal også understrege den gode oplevelse, så du får en følelse af at være hjemme. Mange restauranter og cafeer er blevet mere dagligstueagtige, og omvendt indretter flere sig hjemme med idéer, som er hentet på hoteller og restauranter, og det giver en helhedsoplevelse for middagsgæsterne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Entré med nordisk design

Når du serverer en udsøgt middag for dine gæster, er det nemlig ikke kun maden, der er med til at fuldende oplevelsen. Stemningen omkring maden og middagen giver dine gæster og dig selv en ægte følelse af at have været ude at spise.

Læs også: Indretningstips til den lille lejlighed

Lad dig inspirere...

Vi har ladet os inspirere af restauranterne Radio, Madklubben og Geranium og samlet nogle tips, du kan følge, hvis du vil stjæle stilen fra spisestederne:

• Vælg møbler, der ikke er alt for overeksponerede, og som man kan sidde længe i.

• Hvis du vælger et køkken-alrum, så sørg for at få mange skabe og skuffer, så du kan gemme rodet af vejen. Skjul også hvidevarer bag låger for et ensartet udtryk.

• Sørg for at køkkenets fronter, farver og materialer matcher spisestuens. Hvis der er plads til en kogeø, så lav plads til, at familie og gæster kan sidde med ved den. Det er bare hyggeligt med nærvær, mens maden bliver til. Spiselys og arbejdsbelysning - begge dele er lige vigtige, specielt det sidste skal kunne slukkes eller dæmpes, når man er færdig med at lave mad.

• Køb et godt spisebord. Der er ikke noget værre, end når værten render rundt med dækkeservietter og bordskånere, fordi bordet intet kan tåle. Anskaf et køkkenbord, der kan tåle, at du stiller gryder og pander på det direkte fra varmen.

• Sæt sanserne i spil med udfordrende overflader. En væg kan for eksempel godt blive beklædt med ubehandlede træbrædder.

• Hold dig til de ægte materialer. Ikke noget med trælaminat i stedet for træ. Så gå hellere efter en anden overflade end træ.

Få flere idéer til din spisestue her: Galleri med 25 spisestuer