Nem og effektiv rengøring med Ultimate 800
Annonce

7 lette tricks til at holde dit hjem rent

Annonce for Electrolux 2.11.2021
Selvom det er rart at nyde et skinnende rent hjem efter en grundig rengøring, er der også dage, hvor vi ikke har tid til den helt store tur. Her får du syv lette tricks til at holde hjemmet rent og pænt.

Der er ikke noget bedre end at kunne nyde et pletfrit hjem – især hvis du med god samvittighed kan smække benene op efter at have gjort godt og grundigt rent.

Og selvom det er rart at komme til bunds i rengøringen, er der også dage, hvor tiden er knap. Her er det rart, at rengøringen er let og hurtig at komme til, så der spares lidt på tiden. Vi har samlet syv tips til, hvordan du let kommer omkring rengøringen.

7 lette tricks til at holde dit hjem rent

1. Tag skoene af

At holde sko og støvler i entréen er et af de mest simple tricks til at holde hjemmet rent i længere tid. Lader du sko og støvler stå lige inden for døren, minimerer du risikoen for at slæbe skidt og snavs med ind i hjemmet. Det er især rart, når vi nærmer os efteråret og vinteren, hvor regn, slud og nedfaldne blade gør skoene beskidte. Ved at stille dem i gangen sparer du naturligt nok tid på rengøring.

2. Skift støvkosten ud

En støvkost virker måske umiddelbart som et nemt værktøj til at gøre rent. Men det er faktisk bedst at lade støvkosten stå, når du gerne vil fjerne overfladisk støv. Når du vifter med en støvkost, hvirvler du nemlig mere støv rundt i rummet, end du fjerner. Et godt råd er at bruge en støvsuger med et mundstykke, der fungerer som en støvkost, som for eksempel Ultimate 800-støvsugeren fra Electrolux med Duster kit.

Du behøver ikke smide støvkosten ud. Den kan bruges der, hvor andet ikke kan komme ind – for eksempel i udsugningen eller i små kroge som sprækken mellem køleskab og væg. Du kan også bruge et paprør fra en køkken- eller toiletrulle, som du sætter på støvsugeren og klemmer flad i den form, der giver dig bedst mulighed for at nå snavs i revnerne. Smart og hurtigt!

3. Vælg den rette støvsuger

Der findes ikke en meget nemmere måde at gøre rent på end at svinge støvsugeren. Men en stor og klodset støvsuger med ledning kan være irriterende at slæbe fra rum til rum, især hvis det skal gøres hver dag. Når du skal vælge støvsuger, er det derfor en god idé at vælge en praktisk én af slagsen, som du let kan tage frem og give køkkengulvet en omgang med.

Electrolux’ Ultimate 800-støvsuger er ledningsfri og nem at indstille efter højde, og så har den LED-lys, hele ni forskellige mundstykker samt en letaftagelig håndholdt enhed. Derudover har Ultimate 800-støvsugeren auto mode, så den selv indstiller sugeevne, og en feature, der selv fjerner indfiltret hår fra støvsugeren.

4. Brug støvsugeren til at fjerne lugt

Støvsugeren kan bruges til andet end bare at fjerne skidt fra gulvet. Du kan nemlig også bruge den til at fjerne lugt fra gulvtæpper, madrasser og andet, som ikke kan komme i vaskemaskinen.

Først desinficerer du området på tæppet eller madrassen, der lugter, og dernæst lader du det tørre. Drys så med bagepulver ud over området, og lad det sidde i en halv times tid. Når du støvsuger det op, skulle det gerne fjerne lugten. Ren magi!

5. Puds vinduer i gråvejr

Kender du det, at solen skinner, og du pludselig opdager, hvor beskidte dine ruder er? Men det er altså ikke det rette tidspunkt at vaske dem! Når du pudser vinduer i solskin, vil varmen fra solen tørre sæbevandet ind i striber på ruderne, og så er du lige vidt. Du gør derfor vinduespudsningen meget nemmere for dig selv, hvis du venter med at gøre det til en gråvejrsdag.

6. Fjern mærker fra møbler med støvsugeren

Gulvtæpper er smukke, men én ting, der kan være irriterende ved dem, er de mærker, som møblerne efterlader, når du flytter dem fra tæppet. Også her kan du bruge din støvsuger! I samarbejde med en håndfuld isterninger kan støvsugeren nemlig fjerne de ærgerlige møbelmærker.

Læg isterningerne på mærkerne, og lad dem smelte. Det kolde vand får fibrene i gulvtæppet til at udvide sig, og når du støvsuger mærkerne, vil fibrene rejse sig op, som var tæppet splinternyt.

7. Få et skinnende badeværelse med citron

En halv citron er den absolut letteste måde at fjerne kalk fra vandhanen og armaturet på badeværelset – og andre kromoverflader i dit hjem. Du gnider bare overfladerne med citronens snitflade, og derefter vil du se, hvordan de skinner. Vask efter med rent vand, og vupti – rene haner.

Nem og effektiv rengøring med Ultimate 800

Nem rengøring med Ultimate 800

Ultimate 800-støvsugeren er ikke bare kraftig, men også enormt brugervenlig og gør rengøringen let som en leg. Den er ledningsfri og derfor let at håndtere, den tages ubesværet ud af ladestationen uden et eneste klik, den er let at forkorte og forlænge, og så kan du nemt udskifte batteriet og mundstykkerne. Ultimate 800-støvsugeren er blot en enkelt i 800-serien fra Electrolux, der også rummer Animal 800, der med en særlig børste let fjerner genstridigt kæledyrshår, Hygienic 800, som grundigt rengør hele hjemmet ned til mindste detalje, og Ultimate Green, der er lavet af 65 procent genbrugsplast og genanvendeligt aluminium. Se alle Electrolux’ støvsugere her.