Tips & tricks

Sådan gør du din sofa ren

af Cecilie Bille Larsen 12.09.2017
Foto: Marie Delice Karlsson (ByMildred)
Sofaen kan hurtig blive en bakteriebombe, men det er faktisk ikke så besværligt at få den ren igen. Vi guider dig, så du hurtigt kan smække benene op med god samvittighed!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der er ikke noget bedre end en slapper på sofaen, men efter mange hyggelige stunder trænger den nok efterhånden til en tur med kluden - og hvordan gør man det lige på bedste vis?

Nogle sofaer har aftageligt betræk, og her kan du nemt følge de vaskeinstrukser, der står i vejledningen. Har sofaen blot en enkelt plet, kan du komme lidt pletfjerner på en klud og duppe forsigtigt. Hvis din sofa ikke har noget betræk, kan du selv prøve at rense den. Så får du også bugt med lugt og evt. støvmider. Behandlingen her kan både anvendes på stof, læder og mikrofiber.

Hvor tit vasker du din dyne? Her kan du læse om 8 tips til at holde dynen ren

Sådan gør du din sofa ren:

  1. Blandt 1 spiseskefuld sæbespåner sammen med 1 liter lunkent vand.
  2. Pisk blandingen op, til den skummer.
  3. Skrub skummet ind i betrækket med en svamp eller en vaskeklud (blandingen må ikke trænge ned i møblet, men kun forblive i overfladen).
  4. Gnid fugten ud af polstringen med et håndklæde.
  5. Lad det tørre.

Hvis du har en lædersofa, bør du foretage en læderbehandling efter rensingen. Undersøg inden, om din sofa kan tåle behandlingen, eller spørg forhandleren, hvis du er i tvivl.

Se også: Sådan rengør du dit køleskab

Læs også: Sådan får du en skinnende rent toilet