Vælg de rigtige planter til udestuen

Bliv klogere på, hvilke planter du skal vælge til din udestue her!

Vælg de rigtige planter til udestuen

Passionsblomst, Passiflora caerula

Skal stå lyst, gerne i direkte sol. Vandes regelmæssigt i vækstperioden. Tåler ikke udtørring - det får den til at tabe blomsterknopperne - ej heller overvanding. Bland lecanødder i jorden for at holde den veldrænet. Skal gødes om sommeren, enten med langtidsvirkende gødning i jorden eller jævnligt med almindelig flydende potteplantegødning. Tåler let frost. Vand kun sjældent i løbet af vinteren.

Læs også: 5 tips til at vedligeholde indendørsplanter

Trillingranke, Bougainvillea glabra

Vil gerne stå i meget lys, gerne i direkte sol. Vandes rigeligt i hele vækstperioden, men lad jorden tørre let ud i overfladen mellem hver vanding. Skal gødes om sommeren, enten med langtidsvirkende gødning i jorden eller jævnligt med almindelig flydende potteplantegødning. Tåler ned til 5° varme om vinteren. Vand kun sjældent gennem vinteren - kun når planten begynder at hænge med bladene!

Kamelia, Camellia japonica

Tåler let skygge, men vil også gerne stå i fuld sol. Kamelia er en surbundsplante og skal derfor vandes med enten kogt vand eller regnvand. Tåler ikke udtørring. Hver gang du vander i vækstperioden, skal du tilsætte vandingsvandet halv dosis af almindelig potteplantegødning eller rododendrongødning. Plant kamelia i jord beregnet til surbundsplanter, og bland lecanødder i.

Læs også: Guide til at dyrke ingefær selv

udestue, planter
 

Lægejasmin eller Jasminum polyanthum, Jasminum officinale

Skal stå lyst, gerne i direkte sol. Vandes regelmæssigt i vækstperioden, men lad jorden tørre let ud i overfl aden mellem hver vanding. Tåler ikke overvanding. Skal gødes om sommeren, enten med langtidsvirkende gødning i jorden eller jævnligt med almindelig fl ydende potteplantegødning. Vand kun sjældent i løbet af vinteren. Tåler temperaturer ned til frysepunktet, hvis du passer på med vandingen.

Laurbær, Laurus nobilis

Skal stå lyst, gerne i direkte sol. Vandes regelmæssigt i vækstperioden. Bland eventuelt lecanødder i pottemulden for at holde jorden veldrænet. Skal gødes om sommeren, enten med langtidsvirkende gødning i jorden eller jævnligt med almindelig flydende potteplantegødning. Tåler ned til minus 5° om vinteren. Vand kun sjældent i løbet af vinteren. Kan formes og beskæres som en buksbom.

Læs også: Gør dit drivhus klar til sæson

Blyrod, Plumbago auriculata

Skal stå lyst, gerne i direkte sol. Vandes regelmæssigt i vækstperioden. Tåler ikke udtørring. Bland lecanødder i jorden for at holde den veldrænet. Skal gødes om sommeren, enten med langtidsvirkende gødning i jorden eller jævnligt med almindelig flydende potteplantegødning. Tåler ned til et par graders varme om vinteren. Vand kun sjældent i løbet af vinteren. Plumbago er løvfældende ved temperaturer under 10°, så bliv ikke forskrækket, når den taber bladene!

Har du brug for hjælp? Tjek vores store guide til stueplanter her.