Hjemmedyrket ingefær
Køkkenhave

Sådan dyrker du ingefær

af Line Sølvhøj Johansson. 5.04.2022
Foto: Bjørn Jakobsen.
Frisk ingefær i maden kan give retterne et ekstra pift - og faktisk kan du sagtens dyrke den tropiske plante selv! Se her, hvordan du får hjemmedyrket ingefær.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Dyrkning af ingefær

Der findes ikke noget så lækkert som at bruge hjemmedyrkede grøntsager og krydderurter, men det kan være en udfordring, når køkkenhaven ligger øde hen i vinterhalvåret.

Heldigvis kan du nemt dyrke grøntsager og krydderurter indenfor, og i vinter- og forårsmånederne er det sæson for hjemmedyrket ingefær, som du kan dyrke i din vindueskarm. Mens vækstknopperne i ingefæren stadig spirer, får de nemlig tilstrækkeligt med lys på denne årstid.

Sådan dyrker du ingefær - trin for trin

  1. Du kan gå i gang med at dyrke din ingefær, når ingefæren har synlige vækstknopper. Har din ingefær endnu ikke fået vækstknopper, kan du fremme dem ved at lade ingefæren ligge fremme på køkkenbordet.
  2. Put vækstknoppen i en potte med jord, så den bliver dækket med 1-2 cm jord.
  3. Sørg for, at potten med ingefær står et lunt sted, men uden for direkte sollys. Den optimale varme er cirka 18-20 grader.
  4. Når du når sommeren, kan du plante ingefæren ud i haven, hvis der er godt med varme - alternativt kan den dyrkes i store potter i et drivhus.

Hvad kan du ellers dyrke i din vindueskarm?

Foruden ingefær kan du også dyrke porrer, hvidløg, løg, salat, fennikel og selleri i køkkenvinduet - enten i vand eller i potter med jord.